Home / Vijesti / BiH / ŠOKANTNO- KO JE MLADIĆ `ŠARAF` KOJI JE UZEO NOVAC IZ KUTIJE ZA LIJEČENJE BOLESNE UČENICE IZ BIH…

ŠOKANTNO- KO JE MLADIĆ `ŠARAF` KOJI JE UZEO NOVAC IZ KUTIJE ZA LIJEČENJE BOLESNE UČENICE IZ BIH…

Prije dva dana objavljena informacija  kako je policija u Doboju (BiH) podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu iz ovog grada protiv Aleksandra Lj. i Bojana Ž., koji su osumnjičeni da su počinili prevaru zloupotrijebivši prikupljena sredstva za pomoć u liječenju petnaestogodišnje Nine Bližnjaković, oboljele od leukemije.

– Navedena lica su postavljala kutije za prikupljanje pomoći po gradu i trgovačkim objektima, nakon čega su dio sredstava uplatila za liječenje Nine, a dio zadržali za sebe – precizirali su iz PU Doboj.

Doznaje se kako je dvojka predala dio novca u iznosu od oko 6.000 KM da se uplati na račun bolesne Dobojke, dok je ostatak novca zadržan.

– Vedra, vesela i uvijek nasmijana, tako prijatelji i poznanici opisuju petnaestogodišnju Ninu Bližnjaković. U trenutku se sve promijenilo, kada joj je na pregledu u Banjaluci otkrivena akutna mijeloidna leukemija. S obzirom da je bolest u poodmaklom stadijumu, Nina je na dalje liječenje upućena u Beograd.

NA LIJEČENJU U BEOGRADU. Ona je na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr Vukan Čupić” u Beogradu završila prvi ciklus hemoterapija i trenutno se nalazi u izolaciji kako bi se sačuvala od virusa i bakterija, koji bi mogli da naruše njeno zdravlje.

Informacije o trenutnom Nininom stanju dao je njen otac Stanko.

– Vidio sam je kroz prozor, mahala mi je, ne može se kod nje u posjetu narednih 20 dana. Lidija je (Ninina mama) mogla da izađe iz sobe, pa sam se s njom vidio i razgovarao…

– Nakon karantina slijedi ponovo šest dana terapija, a onda nakon 33 dana ljekari će nas pozvati i reći da li je terapija imala efekta, da li je potrebno da se liječenje nastavi u inostranstvu. Nama je rečeno da se pripremimo, da je 90% šansa da bude upućena u inostranstvo na liječenje, naveo je gospodin Bližnjaković.

Prikupljanje novca za Ninino liječenje i dalje traje, a brojne ustanove i organizacije su se angažovale kako bi ovoj gimnazijalki prikupili dovoljno sredstava za transplantaciju koštane srži. Ono što je bacilo sjenu na sve akcije je privođenje Dobojlije Aleksandra Ljuboje zvanog Šaraf zbog sumnje da je prisvojio dio sredstava koja su na ulici prikupljali srednjoškolci za liječenje sugrađanke.

– Ninu je pogodila vijest da je dvoje đaka privođeno u policiju. Javno se izvinjavam njihovim roditeljima, oni su se samo našli u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Sve to prijeti da uništi akciju prikupljanja sredstava jer će ljudi postati sumnjičavi, požalio se gospodin Bližnjaković.

On navodi da je do sada prikupljeno 30% novca od ukupnog iznosa koji je potreban za liječenje u inostranstvu, a koje bi, prema njegovim riječima moglo da košta od 200.000 do 250.000 eura.

FOTOGRAFIJA S PIŠTOLJEM. Podsjećanja radi, Ljuboju su u ranijem periodu na društvenim mrežama javno optuživali da je pronevjerio novac iz više dobrotvornih akcija, ali zvaničnu prijavu niko nije podnio. No, zanimljivo je kako jelahba.info podsjeća da je ovaj mladić privukao pažnju dijela javnosti i po nacionalizmu na društvenim mrežama.

– Karijeru je započeo fotografijom sebe i pištolja u ruci uperenog prema jednoj od dobojskih džamija. A završava je kao okrivljenik za krađu novca namijenjenog bolesnoj sugrađanki – piše ovaj izvor.

Doznajemo.com

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)