Home / After Work / Emina Jahović iskreno o svemu: Bez ljubavi nema ni braka

Emina Jahović iskreno o svemu: Bez ljubavi nema ni braka

Nakon što je sa suprugom Mustafom Sandalom proslavila bračni jubilej četvorodnevnim odmorom u Londonu, pop pjevačica je došla u Beograd, gdje je promovisala novi album.

Za pop pjevačicu Eminu Jahović Sandal (38) januar je po tradiciji mjesec rezervisan za praznovanje. Nakon Nove godine uvijek sledi i obilježavanje godišnjice braka sa suprugom, Mustafom Sandalom (49), a partneri tog 13. januara slave i svoje rođendane, s obzirom na to da je turski pjevač rođen 11, a Emina 15. januara. Za razliku od prethodnih godina, kada je tog dana pravila gala proslave, pjevačica je odlučila da ova godišnjica, s obzirom na to da je jubilarna, bude drugačija. Poznati supružnici častili su sebe putovanjem u London.

– Januar je mjesec kada slavimo sve bitne stvari u naše životu, ako izuzmemo rođendane naših sinova. Vjenčali smo se tačno u danu koji je između naših rođendana, pa kada se sve to lijepo složi, imamo veoma mnogo povoda za slavlje. Ovoga puta Mustafa i ja smo bili zajedno u Londonu i priveli četiri dana uživajući u britanskoj prestonici. Otputovali smo bez djece i bilo nam je izuzetno lijepo. Oboje volimo da putujemo, a budući da smo oboje fascinirani Londonom, ovo putovanje nam je i te kako prijalo. Šetali smo, obilazili tamošnje znamenitosti i uživali u restoranima – otkriva Emina, koja priznaje da se dosta toga promjenilo otkako se udala za Mustafu, ali jedno ne.

– Ljubav. Mi se mijenjamo, naš brak takođe doživljava promjene, ali ljubav ne. Djeca rastu, postaju zrelija i čini mi se da ima sve više odgovornosti kako oni napreduju. Mada, ljubav je relativna stvar, jer bez nje nema ni braka. U to čvrsto vjerujem. Nakon svog iskustva, ne bih rekla da postoji neki poseban recept za uspjeh braka osim poštovanja i ljubavi. Ali u svakom odnosu ove vrste mora da postoji i kompromis. Nekad malo popustim ja, nekad malo popusti Mustafa, ali tako je uglavnom kod svih parova – priznaje pjevačica, posebno ponosna na svoje naslednike Jamana i Javuza.

– Moja djeca su zaista poslušna. Mustafa je dobar otac, autoritativan, ali i popustljiv kad treba. Sinove vaspitavamo da vole sve ljude, nacije, da budu kosmopolite, da ne dijele ljude po veroispovjesti i boji kože, već da izrastu u otvorene i iskrene ljude, da budu dobra braća, prijatelji, drugovi i džentlmeni, što je meni veoma važno. Recimo, njih dvojica obožavaju da sa mnom idu u nabavku. Kada se vraćamo kući iz marketa, obavezno oni nose kese s namirnicama. Jednom prilikom Jamana sam toliko opteretila kesama da mi je komšinica rekla: “Kako može toliko da nosi”. Objasnila sam joj da moj sin uživa dok pomaže majci i da će na taj način jednog dana da izraste u ozbiljnog muškarca koji će znati kako treba da se ponaša – smatra Emina.

Inače, pjevačica je prošle nedelje boravila u Beogradu, gdje je upriličila promociju svog novog albuma “Dalje”.

– Prezadovoljna sam time kako je proteklo promovisanje novih pjesama. Publika je odlično reagovala, zbog čega sam veoma sam ponosna. Sada je vrijeme za odmor. Ja idem u Austriju, a Mustafa je već sa sinovima na jednoj planini u Turskoj. Po povratku on ima obaveze oko promocije svojih pjesama, a ja ću da uživam sa djecom – završava Emina.

Izvor: espreso.rs

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)