Home / Ličnosti / Manekenki koja je zbog tampona ostala bez noge prijeti amputacija i druge noge

Manekenki koja je zbog tampona ostala bez noge prijeti amputacija i druge noge

SINDROM toksičnog šoka rijetka je pojava, no njegove su posljedice teške. Dvadesetdevetogodišnja Lauren Wasser jedva je preživjela, a cijelog će života žaliti što nije koristila higijenske uloške, već tampone.

Ova djevojka je u listopadu 2012. godine primijetila da se ne osjeća dobro, no to je pripisala menstruaciji pa nije obraćala previše pažnje. No slabost se pojačavala, a na kraju tog dana bilo joj je toliko loše da nije mogla stajati na nogama.

Njena se majka zabrinula kad joj se Lauren nije javljala pa je nazvala policiju, koja je došla na vrata njene kćeri. Time joj je spasila život, jer su je policajci pronašli na podu kupaonice s temperaturom višom od 40 °C i hitno prevezli u bolnicu.

Liječnici su utvrdili da je imala snažan srčani udar te da joj otkazuju unutarnji organi. Doslovno su je minute dijelile od smrti.

Tampon koji su pronašli u njoj poslali su u laboratorij na analizu, a ispostavilo se da je riječ o sindromu toksičnog šoka.

Nesretnu djevojku liječnici su stavili u medicinski induciranu komu, a u tijelo su joj upumpavali posebnu tekućinu kako bi iz nje isprali toksine.

151880E0-B5AC-4923-9DDA-4E645D587301

“Trbuh mi je bio ogroman, imala sam cjevčice po cijelom tijelu. Nisam mogla govoriti, a takvu bol nisam osjetila u životu”, ispričala je.
Liječnici su joj spasili život, no morali su joj amputirati desnu nogu od koljena na niže jer je bila zahvaćena gangrenom. Uklonjeni su joj i prsti na lijevom stopalu, jer je tkivo odumiralo.

“Htjela sam se ubiti kad sam iz bolnice došla kući. Dugo mi je trebalo da shvatim da i dalje vrijedim i da sam i dalje lijepa”, rekla je.

Danas upozorava žene diljem svijeta na sindrom toksičnog šoka, radi kao model te svoje fotografije objavljuje na Instagramu.

Index

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)