Home / Vijesti / Regija / NA STADIONU RAZBIJAČI, A U ZATVORU… Srbi otkrili kako se Splićani ponašaju u zloglasnom CZ-u

NA STADIONU RAZBIJAČI, A U ZATVORU… Srbi otkrili kako se Splićani ponašaju u zloglasnom CZ-u

ŠESTORKA splitskih boraca, koju je jedna od frakcija Grobara angažirala za napad i osvajanje navijačke tribine tijekom derbija sa Zvezdom prošle srijede, potpuno je promijenila ponašanje iza rešetaka zloglasnog beogradskog CZ-a.

Dok su u napadu na Partizanovom stadionu djelovali kao “udarna skupina” pučista među Grobarima, koji su prepadom željeli zauzeti tribinu i tako uspostaviti primat u navijačkim i kriminalnim djelatnostima te grupe, dolaskom u najveći zatvor na Balkanu, Splićani su prihvatili nova pravila igre.
Telegraf navodi da su Splićani, petorici kojih je prošlog petka određen pritvor od 30 dana, dok im se šesti pridružio jučer jer je u neredima najteže ozlijeđen i nagnječena mu je lubanja, u beogradskom Okružnom zatvoru razdvojeni i nalaze se na prijemnom odjelu, odvojeni od ostalih zatvorenika.
Tek kada prođu sve provjere i liječničke preglede, bit će pridruženi ostalim zatvorenicima, ali njih šestorica i dalje će biti razdvojeni.
“Nisu u istoj ćeliji, jer tako predviđa Zakon o izvršenju krivičnih djela. Osobe koje su obuhvaćene istim kaznenim djelom ne mogu biti smještene zajedno. Od trenutka kad su privedeni ponašaju se normalno, ne prave incidente i nemaju posebne zahtjeve.” kaže izvor Telegrafa.
Splićani su tijekom “akcije stadion” napali u skupini, ali sada su razdvojeni i svaki od njih prepušten sam sebi i to u ovakvom okružju:
Index poveznica

Podsjećamo, upad pučista među Grobarima, koji su uz pomoć hrvatskih boraca htjeli ovladati južnom, navijačkom tribinom Partizanova stadiona tijekom derbija s Crvenom Zvezdom, rezultirao je žestokom, brutalnom tučnjavom i teškim ozljedama nekolicine sudionika, među kojima i trojice Splićana te katastrofalnim porazom napadača u ovom fajtu.

U petak je istražni sudac odredio 30 dana pritvora za Ivana Miškovića, Stjepana Mihovilovića, Hrvoja Bakovića, Jakova Podruga i Damira Tovarovića, nakon što su se svi na ispitivanju branili šutnjom.

Šesti optuženi Ante Firić tada nije ispitan ni pritvoren jer je morao ostati hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji. Firić je daleko najgore stradao od svih Splićana koji su sudjelovali u napadu. Dobio je nagnječenje mozga, kontuzije glave i ozljede šake. Ali od jučer je u zatvoru zajedno sa suborcima.

izvor:Index

POTPIS

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)