Home / After Work / INSPIRACIJA UMJETNIKA: Zbog ovoga je Jelena Karleuša ikona stila

INSPIRACIJA UMJETNIKA: Zbog ovoga je Jelena Karleuša ikona stila

Pop divu Jelenu Karleušu sačekalo je lepo iznenađenje u studiju “Zvezda Granda”, a na svom stolu je pronašla skice na desetine crteža koje su delo jednog mladog umetnika. Pogledaćete VIDEO nakon kraće biografije poznate pjevačice.

Rođena je 17. avgusta 1978. godine u Beogradu. U horoskopu je lav.

Bila je odličan đak, svirala je falutu i bavila se manekenstvom.

Prvi album “Ogledalce” koji je objavila 1995. godine privukao je veliku pažnju javnosti i prodat je u 100.000 primeraka. U to vreme najtiražniji list prognozirao je Jeleni veliku karijeru uz naslov “Zvezda je rođena”. Album “ Za sve godine” koji je objavila 2000. godine bio je revolucionaran jer je Jeleni doneo brojne nagrade: album godine, pevačica godine, hit godine “Ludača” i spot godine. Ubrzo Jelena je dobila poziv za saradnju od Todorisa Kirjuakia, vlasnika jedne grčke izdavačke kuće koji je od nje želeo da napravi internacionalnu zvezdu.

Jedan od najboljih albuma u karijeri bio je osmi po redu “Magija” (2005). Pesma koja je doživela najveći uspeh je duet sa Sašom Matićem “Ne smem da se zaljubim u tebe”. Sa albuma su se izdvojile i numere: “Nisi u pravu”, “Ide maca oko tebe”, “Slatka mala”. U spotu za pesmu “Slatka mala” uz Jelenu koja predstavlja modnu ikonu, igraju i tri transvestita. Ovim potezom pevačica je dobila status gej ikone, a koliko joj je to bilo važno pokazuje i njeno kasnije angažovanje za zaštitu prava LGBT populacije. Jelena je iste godine dobila priznanja za album godine, hit godine kao i “Beogradskog pobednika” za najbolju pevačicu decenije. Deveti album u njenoj karijeri “JK Revolution” snimljen je u februaru 2008. godine.

Spot za pesmu “Tihi ubica” izazvao je brojne kontroverze, a u tom trenutku bio je jedan od najskupljih spotova u regionu. Prvi solistički koncert pod nazivom “All abot diva” Jelena je održala u maju 2010. godine u Beogradskoj Areni i tako postavila nove standarde u domaćem šou biznisu. Sa albuma “Diva” koji je objavila 2012. godine izdvojili su se hitovi “Krimi rad”, “So”, “Sodoma i Gomora”. Јелена je u junu 2013. godine održala koncert na Ušću pod nazivom “Viva la Diva”, nakon čega je dolučila da se na neko vreme povuče sa muzičke scene.

U braku je sa fudbalerom Duškom Tošićem sa kojim ima ćerke Atinu i Niku.

Pogledajte VIDEO I INSPIRACIJI UMJETNIKA:

POTPIS

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)