Home / Vijesti / BiH / Danas – “Noć knjige u Buybooku” – naš 20. rođendan

Danas – “Noć knjige u Buybooku” – naš 20. rođendan

Vrata knjižare Buybook (Radićeva 4, Sarajevo) u ponedjeljak, 26. 12. 2016. bit će otvorena od 9:00 do 24:00 sata. Cijelog dana Buybook nudi jedinstven popust od 50% na vlastita izdanja i 20% na izdanja drugih izdavača.

U 20:00 sati započinje Buybookova rođendanska zabava, uz druženje s Buybookovim bh. autorima, saradnicima i prijateljima.

pozivnica_noc-knjige-u-buybooku

Odavno prepoznatljiv bosanskohercegovački brend rezultat je njegovanja jezika naroda BiH, pažljivog izbora naslova, besprijekorne obrade knjiga i kolektivne ljubaznosti i susretljivosti.

Buybook objavljuje više od 40 naslova godišnje, nastojeći uravnoteženim brojem nobelovaca, svjetskih bestselera i savremenih bh. pisaca vratiti staru slavu izdavaštvu BiH. Od 26. 12. 1996. godine, kad književnici Goran Samardžić i Damir Uzunović osnivaju u Sarajevu ovu knjižarsko-izdavačku kuću, Buybook postaje jedna od najvažnijih izdavačkih kuća i knjižara u BiH, te mjesto susreta svjetskih, regionalnih i bh. autora.

Iznimno uspješnom saradnjom s britanskom izdavačkom kućom Pearson i njemačkom izdavačkom kućom Hueber, Buybook je uspio postati i jedan od vodećih distributera engleskih i njemačkih udžbenika za BiH.

Buybook

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

 

Komentari

komentari

Check Also

CRNE SLUTNJE ZA BIH IZ ŠVAJCARSKE RUSIJA PLANIRA OTVORITI NOVO ŽARIŠTE

Kao i Dodika, Čovića podržava Moskva, a pomaže mu Zoran Milanović. Vladimiru Putinu u interesu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)