Home / Ličnosti / UMRO GEORGE MICHAEL! Legendarni pjevač napustio svijet u 53. godini života

UMRO GEORGE MICHAEL! Legendarni pjevač napustio svijet u 53. godini života

Pjevač George Michael preminuo je u 53. godini života, objavio je BBC.





Lokalna  policija iz Thames Valley-a objavila je kako je ekipa Hitne pomoći pozvana na imanje u Oxfordshireu u 13,42 sati, a prema za sada dostupnim informacijama nema sumnje da bi pjevačeva smrt bila nasilna.

Službena izjava

 

U službenoj izjavi Michaelovog izdavača što ju je objavio BBC stoji: “S velikom tugom možemo potvrditi da je naš dragi sin, brat i prijatelj George preminuo u svom domu tijekom Božića. Obitelj traži da se poštuje njihova privatnost u ovom teškom trenutku. Za sada nećemo davati dodatne izjave”.

Karijera George Michaela

George Michael rođen je kao Georgios Kyriacos Panayiotou, 25. lipnja 1963., a slavu je stekao tijekom 1980-ih kao član dua Wham! što ga je osnovao s prijateljem iz školskih dana Andrewom Ridgeleyjem.

Njegov prvi solo singl, ‘Careless Whisper’ objavljen je u vrijeme dok je još bio član Wham!-a i prodan je u šest milijuna primjeraka.

Kao solo umjetnik prodao je više od sto milijuna albuma širom svijeta do 2010. godine.

Najizvođeniji na britanskom radiju 20 godina

Njegov prvi solo album, ‘Faith’ ostvario je prodaju od 20 milijuna primjeraka, a Radio Academy proglasila je Michaela za najčešće puštanog autora na britanskom radiju između 1984. i 2004.

Godine 2005. objavljen je dokumentarni film ‘A Different Story’ o njegovom privatnom životu i karijeri. Godinu dana kasnije George Michael najavio je svoju prvu turneju u 15 godina. Turneja ’25 Live’ trajala je pune tri godine.

Izvor/net.hr/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)