Home / After Work / Tesla S još brži zahvaljujući nadogradnji softvera

Tesla S još brži zahvaljujući nadogradnji softvera

Teslin Model S P100D je u ovom trenutku jedan od najbržih automobila u proizvodnji na svijetu, a sljedećeg mjeseca postat će još brži zahvaljujući nadogradnji softvera ovog električnog vozila.

Model S P100D koji je najavljen u augustu trenutno bi do 100 kilometara na sat došao za svega 2,5 sekundi, što ga stavlja u rang s vozilima kao što je Porsche 918 Spyder. Ono što je čelni čovjek Tesla Motorsa u srijedu objavio putem Twittera sugeriše da će Model S P100D postati još brži.


“Izgleda da će Model S P100D nadogradnjom softvera do 100 kilometara na sat ubrzati za 2,4 sekunde te da će za 10,6 sekundi moći preći 400 metara”, napisao je Elon Musk.

Usporedbe radi, električni automobil hrvatskog proizvođača Rimac Concept_One do 100 kilometara na sat ubrzava za 2,6 sekundi, dok prvih 400 metara prelazi za 9,9 sekundi. S druge strane, Rimac košta 916.000 eura, a Tesla samo 125.000 eura.

Tesla Motors je potvrdio da će nadogradnja utjecati i na Model X čije će ubrzanje do “stotke” biti povećano za 0,1 sekundu.

 

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)