Home / Vijesti / BiH / Triglav poklonio zavodu za specijalno obrazovanje Mjedenica garniture za sjedenje

Triglav poklonio zavodu za specijalno obrazovanje Mjedenica garniture za sjedenje

Triglav Osiguranje Sarajevo je poklonilo dvije garniture za sjedenje za dnevni centar Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica. Zavod Mjedenica je odgojno-obrazovna ustanova koja se bavi edukacijom i rehabilitacijom djece i odraslih sa teškoćama u razvoju. Zavod radi sa 200 djece i odraslih osoba s teškoćama u razvoju. Postoji od 1947. godine i najstarija je ustanova ovog tipa u Bosni i Hercegovini. U svom sastavu ima 5 osnovnih segmenata rada i to: osnovna škola, vrtić, produženi boravak, internat i radionice za radnu okupaciju – dnevni centar. Radionice za radnu okupaciju odraslih korisnika sa intelektualnim teškoćama su koncipirane kao dnevni centar u koji ove osobe dolaze na dnevni radno-okupacioni tretman. Sa radom djeluje više manjih radionica kao što su radionica za obradu drveta i izradu predmeta od drveta, radionica tapiserije i veza, likovna radionica i druge.

Ovim povodom, direktor Zavoda Mjedenica, Selmir Hadžić, je izjavio: „Prostorni i materijalnu uslovi za rad su jako skromni, a broj korisnika svake godine je sve veći. Mi se svakodnevno trudimo da štićenicima osiguramo što ugodniji boravak i cijenimo svaku pomoć šire društvene zajednice. Želim da se zahvalim Triglav Osiguranju na ovoj vrijednoj donaciji u ime svih korisnika Zavoda“.

Bit osiguranja jeste pružiti sigurnost, i u nepredviđenim situacijama biti čvrst oslonac, a Triglav Osiguranje kroz svoje poslovanje i društveno odgovorno djelovanje upravo to i čini. Društvo je prepoznalo potrebe Zavoda i njegovih korisnika te kroz donaciju pomoglo u stvaranju boljih uslova za rad dnevnog centra. „Društvena odgovornost je jedna od temeljnih vrijednosti Grupe Triglav. Shvatamo je kao investiciju i uslov za uspješnost preduzeća u budućnosti.  Pored usmjerenosti ka što boljim poslovnim rezultatima, u Grupi Triglav nam je bitno napraviti balans između ekonomskih i socijalnih ciljeva, pa društvenu odgovornost ugrađujemo u naš svaki poslovni potez jer je to jedna od naših ključnih vrijednosti i služi kao jasna etička vodilja.“ – izjavio je Edib Galijatović, direktor Triglav Osiguranja Sarajevo povodom donacije.

Triglav Osiguranje Sarajevo je dio Grupe Triglav, vodeće finansijsko-osiguravajuće grupacije u jugoistočnoj Europi. Izuzetna poslovnost, efikasnost, te stručnost u obavljanju poslova osiguranja su osnovne odrednice poslovanja Društva. Ostvareni rezultati svrstavaju Triglav Osiguranje sa sjedištem u Sarajevu u grupu najkvalitetnijih osiguravajućih društava na tržištu BiH. Grupa Triglav pri svome radu svakodnevno ispunjava svoje četiri vrijednosti: stručnost, sigurnost, jednostavnost i društvenu odgovornost. Shvata ih kao investiciju i uslov za uspješnost Grupe u budućnosti. Svoju misiju »stvaramo bezbjedniju budućnost« aktivno ostvaruje kroz mnoge društveno odgovorne aktivnosti kojima se odužuje okruženju u kome posluju.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)