Home / Kapital / Bankarstvo / Ukupno je u upotrebi 522 milijuna Visinih kartica izdanih u Europi, što bi značilo da svaka punoljetna osoba ima više od jedne.
Row of Credit Cards

Ukupno je u upotrebi 522 milijuna Visinih kartica izdanih u Europi, što bi značilo da svaka punoljetna osoba ima više od jedne.

Popularne beskontaktne kartice katapultirale su prihode Visa Europe u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s lipnjem 2015., pokazuje godišnje izvješće te kartične kompanije.

U godinu dana do kraja lipnja 2015. prihodi Visa Europe poskočili su 25 posto, na rekordnu 2,31 milijardu eura, ističe se u izvješću. U Europi je u tom razdoblju putem Visinih kartica potrošeno nekih 1.580 milijardi eura, 7,7 posto više nego u istom razdoblju godine ranije, budući da su potrošači prigrlili beskontaktne kartice koje im omogućuju plaćanje bez potpisa odnosno unošenja PIN-a.

Ukupno je u upotrebi 522 milijuna Visinih kartica izdanih u Europi, što bi značilo da svaka punoljetna osoba ima više od jedne. Visinim se debitnim i kreditnim karticama plaća više od jednog eura od svakih 5,7 eura potrošenih u Europi, izvijestili su iz kompanije.

“Transakcije beskontaktnim karticama strmoglavo rastu – u 2015. prekoračili smo granicu od milijardu beskontaktnih transakcija godišnje”, istaknuo je priopćenju izvršni direktor Visa Europe Nicolas Huss.

U 12-mjesečnom razdoblju do kraja rujna zabilježeno je 1,7 milijardi beskontaktnih transakcija, ističu u kompaniji, izdvajajući primjer Velike Britanije, najvećeg pojedinačnog tržišta Visa Europe, gdje se po njima danas svaka sedma transakcija obavlja beskontaktnim karticama dok je prošle godine takva bila tek svaka 25. transakcija.

Financijski gledano, prošla je godina bila najuspješnija u povijesti kompanije, ističu u Visa Europe, najavljujući isplatu 739 milijuna eura članovima-dioničarima u vidu popusta i inicijativa za zajednička ulaganja. Vlasnici su Visa Europe banke-članice i ostali dobavljači financijskih usluga iz 38 zemalja. Mrežu čini više od 3.700 takvih kompanija.

U studenom 2015. Visa Inc. najavila je da će kupiti Visa Europe za 21,2 milijarde eura. Transakcija bi trebala biti završena u trećem tromjesečju ove godine a očekuje se da će članicama i dioničarima mreže donijeti milijarde eura ekstra prihoda.

izvor/poslovnidnevnik/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)