Home / Vijesti / BiH / Kuvajt poziva bh. firme na saradnju

Kuvajt poziva bh. firme na saradnju

Kuvajtska komora za trgovinu i industriju pozvala je kompanije iz Bosne i Hercegovine na saradnju, ističući da bh. i kuvajtske firme moraju konačno početi zajedno raditi.

Slobodno tržište

Hamad el-Omar, zamjenik generalnog direktora Komore, u razgovoru s grupom bh. novinara, koji borave u studijskoj posjeti toj prijateljskoj zemlji, istakao je da s Vanjskotrgovinskom komorom (VKT) BiH imaju protokol potpisan još 2004. godine te da su do sada ostvarili nekoliko susreta.

hamad-al-omar

 El-Omar: Moramo jačati naše odnose 

– Imamo dobre odnose, ali oni trebaju biti još jači. BiH i kuvajtske kompanije trebaju raditi zajedno, bilo na području Kuvajta ili na području BiH. Kuvajt je slobodno i otvoreno tržište. U Kuvajtu se malo proizvodi, pa smo raspoloženi za partnersko djelovanje i sa bh. firmama, poput saradnje s firmama iz cijelog svijeta – kazao je El-Omar.

Dodao je da Kuvajt žudi za saradnjom sa BiH, ali da interes i želje moraju biti obostrani.

Veliki sajam

Navode da bh. firme za sada nisu najavile posjetu i istakle interes, ali da još nije kasno za prijavu. Kako saznajemo, Ambasada BiH u Kuvajtu uputila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH obavijest o sajmu, pa se zainteresirani mogu obratiti VKTBiH.

– To je prilika za razmjenu informacija i razmjenu poslova – zaključio je predstavnik Kuvajtske komore za trgovinu i industriju.

Kako do posla

Također, objašnjavaju u Komori, oni imaju odlično urađenu internetsku stranicu na kojoj se može naći baza podataka o čak 40.000 kuvajtskih kompanija, kao i kontakti tih privrednih subjekata.

– Na stranici je moguće dati i ponudu svoje kompanije za biznis i partnerstvo, što će vrlo brzo biti dalje plasirano – objasnio je El-Omar.
izvor/avaz/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)