Home / After Work / Nogometni savez BiH u modernoj zgradi do kraja godine

Nogometni savez BiH u modernoj zgradi do kraja godine

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) do kraja 2016. godine preselit će u novu modernu zgradu površine 5.900 kvadratnih metara u sarajevskom Bulevaru Meše Selimovića.

Kako je za Anadolu Agency (AA) potvrđeno iz N/FS BiH, završni radovi na rekonstrukciji zgrade, koju su kupili putem sudske prodaje 2015. godine, ulaze u završnu fazu, za što su osigurali milion maraka iz viška sredstava ostvarenih plasmanom reprezentacije na Svjetsko prvenstvo “Brazil 2014”, ali i donacijom Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) u iznosu od 600.000 američkih dolara.

U novoj kući “bh. fudbala” nalazit će se Kongresni centar sa tri sale. Bit će otvoren i Muzej fudbala u BiH, kao i fan shop N/FS BiH. Uz vrhunski opremljene kancelarije, po uzoru na najviše standarde FIFA-e i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), u zgradi će biti i restoran, TV sale za sastanke komisija, prostorija za prijem stranaka, prostorija za server… Na krovu nižeg dijela objekta nalazit će se velika terasa, dok će ispred ulaza u zgradu biti postavljen veliki elektronski displej i fontana.

Buduće administrativno sjedište bh. fudbala ima i dvorište sa 5.200 kvadratnih metara na kojem će se nalaziti 80 parking mjesta. Nakon što presele u novu zgradu članovi Izvršnog odbora N/FS BiH odlučivat će i šta uraditi sa postojećom imovinom. Postoje dvije opcije.

Prema prvoj, zgradu u sarajevskoj ulici Ferhadija će iznajmljivati u narednom periodu, ali postoji i opcija da je prodaju.

izvor/AA/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)