Home / Vijesti / BiH / Podrška malim i srednjim poduzećima u BiH

Podrška malim i srednjim poduzećima u BiH

U sklopu EU projekta poduzetničko učenje u obrazovnim sisitemima BiH, a kroz svoju treću komponentu projekta neformalno poduzetničko učenje, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavila je Javni poziv za konsultante koji pružaju podršku malim i srednjim preduzećima.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine na ovaj način želi biti dostupna malim i srednjim preduzećima i preko svoje baze podataka konsultanata biti što veća podrška poduzetnicima. Bazom podataka konsultanata koji pružaju usluge malim i srednjim preduzećima želi se na transparentan i jednostavan način približiti informacija o raspoloživim uslugama koje se nude preduzećima.

Cilj stvaranja baze podataka je omogućiti poduzetnicima na jednostavan način pretraživanje o raspoloživim konsultantima za konkretnu djelatnost ili područje djelatnosti za koje poduzetnici imaju potrebu za konsultantskim uslugama. Baza podataka moći će se pretraživati po podučjima ekspertize koje konsultanti nude ili po entitetima unutar kojih se usluga nudi.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine također u svojoj slijedećoj fazi namjerava razraditi i uvesti sistem kvaliteta u pružanju konsultantskih usluga malim i srednjim poduzetnicima čime se želi osigurati da usluge koje se nude zaista odgovoraju potrebama poduzetnika te da zadovoljavaju određeni nivo kvaliteta.

 izvor/akta.ba/
poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)