Home / Kompanije i Tenderi / Promjena na čelu Wiener osiguranja Vienna Insurance Group a.d.

Promjena na čelu Wiener osiguranja Vienna Insurance Group a.d.

Nakon uspješnog preseljenja sjedišta i promjene imena kompanije, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group ulazi u sljedeću  fazu sprovođenja strategije sa pojačanim fokusom na rast i razvoj poslovanja. G-din Miroslav Miškić, koji je na čelu kompanije od 2010. godine sporazumno napušta kompaniju sa 31.12.2015. godine, a g-din Goran Mandić, dosadašnji član Uprave, će od 1.1.2016. godine vršiti dužnost generalnog direktora u narednom periodu.

G-din Goran Mandić dolazi iz sjedišta Vienna Insurance Group iz Beča, te je u dosadašnjem dugogodišnjem radu bio fokusiran na razvoj VIG kompanija u regiji Centralne i Istočne Evrope i uvođenje standarda grupacije. Vienna Insurance Group je najveća osiguravajuća grupacija u Centralnoj Istočnoj Evropi, u čijem sastavu se nalazi preko 50 kompanija koje posluju u 25 zemalja i koja ostvaruje godišnji prihod od preko 9 milijardi Eura. Koliko je grupacija velika govore i podaci da posluje preko 190 godina i da zapošljava oko 23.000 ljudi, te bilježi konstantan rast.

U skladu sa nedavnim promjenama i zacrtanom strategijom, Wiener osiguranje je u proteklom periodu zaposlilo preko 100 novih radnika, sa planom za dalje zapošljavanje i širenje poslovne mreže, uz uvođenje novih radnih mjesta prema najmodernijim standardima iz oblasti osiguranja.

Uz pomoć međunarodne ekspertize grupacije u kojoj se nalazi – Vienna Insurance Group i u skladu sa strategijom, Wiener osiguranje u narednoj fazi poslovanja sigurno ide ka svom zacrtanom cilju – postati vodeća osiguravajuća kuća na tržištu, sa fokusom na povećanje kvaliteta usluga, zadovoljstva i poverenja naših klijenata kroz inovacije, savremene usluge i opšti razvoj tržišta osiguranja.

Uprava kompanije se ovom prilikom zahvaljuje g-dinu Miroslavu Miškiću na doprinosu kojeg je dao u dosadašnjem radu na čelu kompanije te mu želi puno uspjeha u daljnjem radu.

izvor/Banjaluka.com/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)