Home / Kompanije i Tenderi / Poklon bon svima koji ispred IKEA-e kupe božićno drvce
IKEA

Poklon bon svima koji ispred IKEA-e kupe božićno drvce

Stav tvrtke IKEA je kako klimatske promjene zahtijevaju hitnu akciju kompanija, vladinih i nevladinih organizacija, ali i svih građana te zato ulaže sve svoje resurse u transformaciju poslovanja.

Pozivom da recikliraju svoja božićna drvca IKEA želi potaknuti građane da u novoj godini više razmišljaju o važnosti recikliranja te pronađu načine kako umanjiti svoj utjecaj na okoliš i doprinijeti očuvanju prirodnih resursa. Svi posjetitelji iskorištena božićna drvca mogu ostaviti u kontejneru ispred robne kuće IKEA Zagreb u Poslovnoj zoni Zagreb istok, a IKEA će pristigli drvni otpad pretvoriti u sekundarnu sirovinu pogodnu za izradu materijala poput furnira i šperploče.

Recikliranju otpada u svim IKEA robnim kućama pridaje se velika pažnja, pa tako posjetitelji diljem svijeta mogu u robne kuće donijeti stvari koje im više ne trebaju poput starog namještaja ili baterija, a IKEA će se pobrinuti da te stvari budu ponovno iskorištene ili reciklirane. Robna kuća IKEA Zagreb tako je reciklirala 94% (900 tona) otpada prikupljenog tijekom prošle godine i uz to ostvarila 116.850 kuna dobiti prodajom otpada kao sekundarne sirovine.

Stav tvrtke IKEA je kako klimatske promjene zahtijevaju hitnu akciju kompanija, vladinih i nevladinih organizacija, ali i svih građana te zato ulaže sve svoje resurse u transformaciju poslovanja. IKEA Grupa tako je od 2009. do sada uložila 1,5 milijardu eura u rješenja koja koriste solarnu i energiju vjetra, a IKEA Grupa i IKEA Zaklada najavile su ulaganja od ukupno 1 milijardu eura u transformaciju poslovanja na ekonomiju s niskom razinom ugljika i podršku zajednicama na koje klimatske promjene najviše utječu. Cilj tvrtke je do 2020. iz obnovljivih izvora energije proizvesti 100 posto potrošnje u svim svojim objektima. Svojim kupcima IKEA nudi različita rješenja koja pomažu pri uštedi energije i vode, sortiranju otpada te umanjenju utjecaja na okoliš u svakodnevnom životu kod kuće, pa tako u svim robnim kućama IKEA posjetitelji mogu kupiti isključivo LED rasvjetna tijela koja koriste 85% manje energije od žarulja sa žarnom niti i mogu trajati do 20 godina. Na ovaj način IKEA želi potaknuti što veći broj građana da umanje svoje račune za struju, uštede energiju i pozitivno utječu na svoj životni prostor i budućnost.

Kao i sve IKEA robne kuće diljem svijeta i IKEA Zagreb ima ugrađene tehnologije i procese koji joj omogućuju veću energetsku učinkovitost, ali i doprinose boljem poslovanju. „Trudimo se biti što energetski neovisniji, pa tako tijekom ljetnih mjeseci proizvedemo 20-25% vlastite potrošnje energije zahvaljujući fotonaponskim panelima na krovu robne kuće, zatim koristimo kišnicu za ispiranje svih WC-a, a i među prvima u Hrvatskoj smo ponudili posjetiteljima besplatne električne punjače na parkiralištu“, naglasio je Georg Platzer, voditelj robne kuće IKEA Zagreb.

Ovih blagdana IKEA želi podsjetiti sve svoje posjetitelje na važnost recikliranja i brige za okoliš te daruje 90 kuna na poklon kartici svima koji do 24. prosinca kupe božićno drvce ispred robne kuće IKEA Zagreb. Posjetitelji mogu birati između različitih visina sječene nordijske jele iz domaćih nasada, a poklon karticu mogu iskoristiti od 6. siječnja 2016. u robnoj kući IKEA Zagreb u poslovnoj zoni Zagreb istok.

IKEA je za posjetitelje zagrebačke robne kuće priredila i posebnu adventsku ponudu: popuste na odabrani proizvod svaki dan do 24. prosinca. Uljepšajte odbrojavanje do Božića posjetom robnoj kući IKEA Zagreb u Poslovnoj zoni Zagreb istok, a više o posebnim adventskim cijenama saznajte na IKEA.hr.

izvor/Ikea.hr/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)