Home / Najave / Facebook u partnerstvu s Uberom testira novu uslugu
Logo of the Uber and Facebook are seen through magnifier on display in this illustration taken in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, December 16, 2015. Facebook Inc said on Wednesday it is testing a service that will allow users of its Messenger app to hail Uber rides directly from the app, without leaving a conversation or downloading the ride-hailing app. REUTERS/Dado Ruvic

Facebook u partnerstvu s Uberom testira novu uslugu

“Facebook na to gleda kao na način povećanja atraktivnosti Messengera”, kazao je Thillo Koslowski.

Facebook je objavio da je u fazi testiranja usluge koja će korisnicima njegove aplikacije Messenger omogućiti da izravno naručuju uslugu taksi prijevoza dostupnu na Uberu.

Uber im je prvi partner za novu uslugu koja će biti dostupna putem Messengera za birane korisnike na lokacijama na kojima Uber posluje u Sjedinjenim Državama, objavio je Facebook na svome blogu. I Uber je na svome blogu najavio početak pružanja usluga u Sjedinjenim Državama putem Messengera.

Uberov konkurent Lyft, koji također posreduje u pružanju usluge prijevoza, bit će u siječnju također dodan na Messenger, kazali su za Reuters dobro upućeni izvori u Lyftu.

Korisnici mogu doći do prijevoza u najnovijoj verziji Messengera odabirom “prijevoza” u izborniku ili pritiskom na odgovarajuću ikonu dok razgovaraju.

“Facebook na to gleda kao na način povećanja atraktivnosti Messengera”, kazao je Thillo Koslowski, potpredsjednik u istraživačkoj tvrtki Gartner. Dodaje da navedena usluga Uberu otvara veliko tržište.

Facebook je vrlo intenzivno radio na tome da učini privlačnijom svoju uslugu Messenger. Tako su od prošle godini njegovi korisnici obvezni instalirati posebnu aplikaciju za slanje i primanje poruka. Od tada je Facebook dodatno unaprijedio njezine osobine omogućivši korisnicima i slanje i primanje novca putem Messengera.

Internetski div tako pokušava uhvatiti korak sa sličnom aplikacijom WeChat, kineske internetske tvrtke Tencent Holdings, koja je odavno ponudila korisnicima slične usluge.

izvor/poslovnidnevnik/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)