Home / After Work / Bayern ‘razbio’ Dinamo s 2:0, za Zagrepčane završila europska priča

Bayern ‘razbio’ Dinamo s 2:0, za Zagrepčane završila europska priča

Dinamo je otvorio natjecanje u skupini pobjedom protiv Arsenala (2-1), a potom nanizao pet poraza. Vodstvo kluba može utješiti što je Dinamo ove sezone načinio napredak jer je osvojio više bodova nego ukupno u zadnja dva nastupa u ‘elitnom društvu’

Nogometaši zagrebačkog Dinama zaključili su nastup u Ligi prvaka porazom od Bayerna 0-2 završivši natjecanje na posljednjem mjestu skupine s tri boda.

Hrvatski prvak se odlično držao sat vremena, a tada je sjajni Poljak Robert Lewandowski u tri minute srušio ambicije hrabrog Dinama. Lewandowski je u 61. minuti zabio za 1-0, a u 64. minuti za 2-0 postigavši u dvije utakmice pet golova Dinamu. Bayern je mogao i uvjerljivije slaviti, no Thomas Muller je u 87. minuti promašio kazneni udarac pogodivši okvir gola.

Dinamo je otvorio natjecanje u skupini pobjedom protiv Arsenala (2-1), a potom nanizao pet poraza. Vodstvo kluba može utješiti što je Dinamo ove sezone načinio napredak jer je osvojio više bodova nego ukupno u zadnja dva nastupa u ‘elitnom društvu’. U sezonama 2011/12. i 2012/13. Dinamo je osvojio jedan od 36 mogućih bodova uz razliku pogodaka 4-36.

Dinamu je ovo bio peti nastup u Ligi prvaka, nikada nije prošao dalje, a četiri puta je bio posljednji. Najbliže prolazu hrvatski prvak je bio u svom premijernom nastupu u LP u sezoni 1998-99 ‘kada su modri’ osvojili osam bodova i bili drugi iza

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je u Pireju deklasirao Olympiacos 3-0, a junak utakmice bio je trostruki strijelac Olivier Giroud (29, 49, 67-11m). ‘Topnicima’ je trebala pobjeda od dva razlike jer su u prvom susretu u Londonu izgubili od Grka 2-3.

Bayern je osvojio prvo mjesto u skupini sa 15 bodova, Arsenal je drugi s devet bodova, koliko ima i Olympiacos na trećem mjestu, a Dinamo je posljednji s tri boda. Bayern i Arsenal su izborili osminu finala, dok Olympiacos seli u Europsku ligu. Za Dinamo je europska priča završila.

REZULTATI:

DINAMO – Bayern       0-2 (Lewandowski 62, 65)

Olympiacos – Arsenal  0-3 (Giroud 29, 49, 67-11m)

POREDAK:

1. Bayern Munchen   6          5          0          1          19-3     15

2. Arsenal               6          3          0           3        12-10       9

3. Olympiacos         6          3          0           3          6-13       9

4. DINAMO            6           1          0           5          3-14       3

 

izvor/direktno.hr/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)