Home / Ličnosti / Angela Merkel izabrana za osobu 2015. godine

Angela Merkel izabrana za osobu 2015. godine

Titula se dodjeljuje osobi koja je imala utjecaj na ovogodišnje događaje iz pozitivnih ili negativnih razloga i izabrana je od strane urednika ovog utjecajnog magazina

Njemačka kancelarka Angela Merkel izabrana je za osobu 2015. godine u izboru magazina TIME. Prestižna titula je objavljena na web stranici TIME magazina i NBC-a u New Yorku, prenosi Independent.

Titula se dodjeljuje osobi koja je imala utjecaj na ovogodišnje događaje iz pozitivnih ili negativnih razloga i izabrana je od strane urednika ovog utjecajnog magazina. Prošle godine je ova titula otišla u ruke ljudi koji se bore protiv ebole, a godinu prije toga u ruke pape Franje.

Merkel je vodila u ovom izboru, na drugom mjestu je bio vođa ISIL-a Abu Bakr Al-Baghdadi, a na trećem republikanski kandidat Donald Trump.

– Kancelarka Merkel je nagrađena titulom u kojoj stoji da je ona tražila od njene države više nego što bi se bilo koji političar usudio tražiti, boreći se čvrsto protiv tiranije kao i za ekspeditivnost i pružanje postojanog moralnog vodstva u svijetu gdje je to u nedostatku – rekla je Nancy Gibs, urednik magazina TIME.

Ona je također pohvalila Merkel kao prvu ženu koja je dobila ovu titulu za njeno rukovodstvo tijekom izbjegličke krize.

izvor/večernji.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Izrael svojim državljanima ;odmah napustite Tursku !!

IZRAELSKO Vijeće za nacionalnu sigurnost izdalo je upozorenje svojim građanima da ne putuju u Tursku …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)