INTERNET je potpuno poludio za kolačem koji izvana izgleda bajkovito, a iznutra je spoj svega što volimo. Kao da to nije dovoljno, njegova priprema ne može biti lakša.
Slastičarka Ksenia Penkina potpuni je hit na društvenim mrežama. Razlog za to su njene “staklene glazure” zbog kojih svaki kolač izgleda poput malog umjetničkog djela. Te glazure proslavila je slastičarka Olga Noskova, a njen recept za njihovu izradu možete pročitati ovdje:
SASTOJCI
20 g želatine u prahu
120 ml vode
300 g glukoze
300 g šećera
150 g maslaca
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
300 g čokolade (bijele, crne ili mliječne)
boje za hranu
Namočite želatinu u hladnoj vodi. Zakuhajte glukozu, šećer i vodu. Maknite s vatre i u smjesu dodajte želatinu.
Dodajte kondenzirano mlijeko. Prelijte preko čokolade i maslaca i miješajte da mjehurići zraka nestanu.
Glazuru koristite na temperaturi od 35 stupnjeva.
Ono što Ksenijin kolač čini drugačijim je njegova unutrašnjost.
Kolač se priprema tako što se u polukružni kalup stavlja smjesa za čokoladni mouse, potom kolačić poput marshmallowa, a na vrh svega obični okrugli keks po izboru.
Kolač potom ide u zamrzivač, a kad se zaledi prelijeva se čokoladnom glazurom. Prije posluživanja kolačiće treba pustiti da se lagano odmrznu i to je sve.
Izvor/index.hr/
Poslovnidnevnik.ba