Pitaju se to večeras mnogi dok ih muči pitanje zbog čega je Mustafa na Instagramu objavio spot Simge i intrigantnu poruku: ”

Gladan, mudriji, ja dolazim”.

View this post on Instagram

Aç koynunu geliyorum❤️

A post shared by Mustafa Sandal Official (@mustafasandal24) on

Simge Sagin je 11 godina mlađa od Mustafe (48). Majka joj je porijeklom Albanka, otac Turčin. Muzikom se bavi od 2007. a njen žanr se opisuje kao miks densa i popa.

Diplomirala je na Državnom konzervatoriju Turske na smjeru klasične muzike. Prvi album je objavila 2011. a četiri godine izdala je drugi. Sarađivala je sa poznatim turskim muzičarima, a oprobala se i kao kompozitor za muziku u serijama (“Son Bahar”).

Kao svog uzora izdvaja pjevačicu Sezen Aksu, a za svoju muziku voli da kaže da je miks turske muzike i modernih elemenata.

Mlada zvijezda koju na Instgramu prati 655 hiljada ljudi ima sjajan stil. Izrazito je lijepa da ponekad, prirodno ili ne, izgleda poput lutke.

Dok se uveliko piše o “novim ljubavnim izborima” Mustafe i Emine (koje sami akteri nisu potvrdili), mnogi ih porede sa onim starim.

Pa se pitaju da li je Emina odabrala sličnog Mustafi, kao i da li ima sličnosti između Emine i Simge. U prvom slučaju sličnosti skoro da ne postoje, u drugom ima određenih paralela- dvije dame dijele isto zanimanje, obe su brinete i prate modne trendove.

Vidjećemo kako će se dalje odvijati trenutno najuzbudljive ljubavne storije na javnoj sceni Balkana.

Blic/Poslovnidnevnik.ba