Home / EU / Njemačka-Povratak na fosilna goriva

Njemačka-Povratak na fosilna goriva

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je u subotu da je odluka Nemačke da ponovo pokrene elektrane na ugalj i naftu zbog nedostatka prirodnog gasa privremena, i da vlada ne odustaje od borbe protiv klimatskih promena.

On je izrazio žaljenje zbog odluke zemlje da ponovo pokrene 16 elektrana koje koriste fosilna goriva i da produži radne dozvole za još 11 takvih elektrana, zbog mogućnosti daljeg smanjenje dotoka ruskog gasa usled rata u Ukrajini.

“To što zbog ruskog napada na Ukrajinu moramo da privremeno koristimo neke elektrane koje smo već ugasili ostavlja gorak ukus. Ali to je na vrlo kratak period. Hoćemo da uradimo sve što možemo u borbi protiv klimatske krize”, rekao je Šolc.

Nemački aktivisti za zaštitu životne sredine smatraju da bi vlada mogla da učini mnogo više, na primer da uvede opšte ograničenje brzine u saobraćaju i ograniči domaće avionske letove.

Šolc i nemački ministar za energetiku Robert Habek odbacuju produžavanje rada tri preostale nuklearne elektrane nakon ove godine, smatrajući da to ne bi uticalo na zadovoljavanje energetskih potreba Nemačke.

SE/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)