Home / Najave / TWITTER PRIPREMIO ODBRANU OD ELONA MUSKA

TWITTER PRIPREMIO ODBRANU OD ELONA MUSKA

Twitter je objavio “plan odbrane” od namjere šefa kompanija “Tesla” i “Space X” Elona Muska da kupi ovu društvenu mrežu, prema kojem je akcionarima dozvoljeno da kupe nove dionice.

Upravni odbor jednoglasno je usvojio plan o pravima akcionara poznat i pod nazivom „otrovna pilula“, prenosi AFP.

“Plan o pravima smanjuje mogućnost da bilo koji entitet, osoba ili grupa steknu kontrolu nad Twitterom otvorenom tržišnom akumulacijom bez plaćanja maksimalne cijene svim akcionarima radi postizanja kontrole”, navodi se u saopštenju ove društvene mreže.

Musk je uzdrmao tehnološki svijet ponudom da kupi kompaniju, uz ocjenu da je to uradio da bi preko ove mreže promovisao slobodu govora.

Ovaj najbogatiji čovek na svijetu ponudio je 54,2 dolara po akciji, što određuje cijenu od 43 milijarde dolara za Twitter.

Musk je rekao na konferenciji u Kanadi da “nije siguran” da će uspjeti i priznao da postoji i “plan B”, ali je odbio da saopšti detalje.

On je kasnije saopštio da je kupio 73,5 miliona dionica, odnosno 9,2 posto Twitterovih akcija, i time povećao svoj udio na više od 25 odsto.

Plan Upravnog odbora aktivira se ukoliko neko kupi 15 odsto ili više akcija Twittera u transakcijama koje ovo tijelo nije odobrilo.

Musk je rekao da “tehnički može da priušti” kupovinu kompanije, ali nije precizirao detalje o zatvaranju finansijske konstrukcije. Ipak, rekao je da bi morao da pozajmi dio novca u formi akcija od svojih kompanija “Tesla” i “Space X”.

N1/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)