Home / Vijesti / BiH / Dodik: Odbiti sve programe koje je kreirala Velika Britanija

Dodik: Odbiti sve programe koje je kreirala Velika Britanija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Vlada i druge institucije Republike Srpske odbiti sve programe koje je u Srpskoj kreirala Velika Britanija.

Možda ćemo promijeniti i Zakon o javnoj upravi koji je kreirala Velika Britanija i napravićemo naš zakon o javnoj upravi”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik je rekao da sankcije koje je Velika Britanija uvela njemu i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović ne zadiru direktno u dejtonski status Srpske, ali da će dovesti do još većih problema u BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH ukazao je da se u britanskom Parlamentu i javnom životu probilo nekoliko Bošnjaka koji kreiraju određene odluke, a najpoznatiji eksponent te politike je Arminka Helić, koja je postala baronesa i koja okuplja sve protiv Srba.

On je podsjetio da je Helićeva sponzorisala britansku rezoluciju u Ujedinjenim nacijama kojom je srpski narod trebalo da bude proglašen genocidnim.

Govoreći o Zakonu o imovini Republike Srpske, Dodik je rekao da je imovina stvar koja je presuđena i da sada neko želi da se to vrati u Parlamentarnu skupštinu BiH, što bi značilo da je to zakon koji je u nadležnosti BiH.

To znači da može svako iz Federacije BiH (FBiH) da uloži amandman na taj zakon kojim se mijenja karakter imovine u Republici Srpskoj. To nije tako bezazleno pitanje, već je taj zakon suštinsko pitanje”, naglasio je Dodik.

On je istakao da pitanje imovine ne može biti predmet razgovora, jer je to završeno na način da Srpska ima 49 odsto teritorije, a FBiH 51 odsto, te da je samo ono što nije izričito dato BiH imovina entiteta.

Komentarišući izjavu poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Jelene Trivić da su sankcije srpskom članu Predsjedništva i predsjedniku Srpske “njihova stvar”, Dodik je rekao da je Trivićeva “duboko involvirana u to” i da bi najveća greška bila kada bi ona došla na čelo Republike Srpske.

“Ali o tome će odlučivati narod”, rekao je Dodik.

Što se tiče SDS-a, kaže Dodik, u toj partiji je značaj broj ljudi koji su patriote i koji su “navučeni od rukovodstva SDS-a u savez sa izdajničkim PDP-om, gdje je sve u funkciji bitanskih obavještajnih interesa”./nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)