Home / Vijesti / BiH / U BIHAĆU NA PORODJAJU UMRLA MLADA MAJKA I NJENA BEBA

U BIHAĆU NA PORODJAJU UMRLA MLADA MAJKA I NJENA BEBA

U BOLNICI u Bihaću tijekom poroda umrla je 25-godišnja Azra Bećirspahić, a preminula je i njena beba. Tragedija se dogodila u noći sa srijede na četvrtak.

Za sada nisu jasne okolnosti koje su dovele do smrti 25-godišnjakinje u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a načelnik Bosanskog Petrovca, mjesta u kojem je djevojka živjela, Mahmut Jukić kazao je da je ova općina zavijena u crno te da će dan sprovoda biti ujedno proglašen danom žalosti, piše Klix.

“Sve nas je potresla tužna vijest o smrti Azre Bećirspahić, naše sugrađanke, koja je preminula tijekom porođaja u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Bol, tuga i suze danas se nisu mogli ne primijetiti na licima Petrovčana. Neka ti se Allah dž.š. smiluje, a tvojoj porodici podari sabur u ovim teškim momentima”, samo je jedna od oproštajnih poruka zbog tragične smrti Azre Bećirspahić.

Javio se ravnatelj bolnice

Direktor bolnice Hajrudin Havić oglasio se o ovom slučaju.

“Nažalost, pored sve stručne pomoći koja se u tom trenutku mogla pružiti, smrtni ishod je uslijedio i za mladu majku i bebu.

U pružanje pomoći bila su uključena četiri odjela, odnosno stručno osoblje Ginekologije, Kirurgije, Neonatologije i Anesteziologije. Svi su dali maksimalan trud i pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći, ali nažalost nisu uspjeli pomoći”, kazao je Havić, prenosi Dnevni Avaz.

U slučaj se uključuje i policija

Najavljeno je i kako će se u istragu slučaja najvjerojatnije uključiti nadležni istražni organi, odnosno policija i Tužiteljstvo USK.

“Za ovakve slučajeve je i adekvatno uključivanje istražnih organa, kako bi se sve detaljno ispitalo i istražilo, te na osnovu svega toga donio konačni sud”, rekao je šef bolnice.

Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)