Home / Ličnosti / Poznati detalji razgovora Putina i Makrona

Poznati detalji razgovora Putina i Makrona

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, rekao je danas Emanuelu Makronu, predsjedniku Francuske, da će ciljevi ruske operacije u Ukrajini – njena demilitarizacija i neutralni status – biti postignuti u svakom slučaju, saopštio je Kremlj.

“Nastavljena je iskrena razmjena mišljenja o situaciji oko Ukrajine”, navedeno je u saopštenju.

Putin je takođe komentarisao Makronovo obraćanje Ukrajini.

Predsjednik Rusije je skrenuo pažnju na činjenicu da se u spomenutom obraćanju Emanuela Makrona ne govori ni riječi o sabotaži ukrajinskog vođstva Minskih sporazuma već sedam godina, kao i na činjenicu da zapadne zemlje i Francuska sama nisu učinile apsolutno ništa da najtjeraju Kijev da ispoštuje sporazume iz Minska”, navodi se u poruci Kremlja.

Putin je Makronu iznio ruske uslove u kontekstu pregovora s predstavnicima Kijeva.

Kako se navodi prije svega se traži demilitarizacija i neutralni status Ukrajine – kako sa njene teritorije nikada ne bi dolazila prijetnja Rusiji.

Predsjednik Rusije je Makronu rekao i da navodi o bombrdovanju Kijeva i drugih ukrajinskih gradova nisu tačni, već su “elementi antiruske kampanje dezinformacija”.

Putin je pozvao Makrona da udruže napore da se obezbijedi sigurna evakuacija stranaca iz Ukrajine.

“Posebno se ističe da tokom specijalne operacije, koja se odvija prema planu, ruske oružane snage čine sve kako bi sačuvale živote civila”, istakli su iz Kremlja.

Precizno oružje koristi se za uništavanje isključivo vojne infrastrukture. Navodi o tekućim raketnim napadima i bombardovanju Kijeva i drugih ukrajinskih gradova ne odgovaraju stvarnosti i elementi su antiruske dezinformacijske kampanje”, navela je pres-služba Rusije./nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)