Home / Vijesti / BiH / KCUS NA ČIJEM JE ČELU SEBIJA IZETBEGOVIĆ DODIJELIO POSAO VRIJEDNOSTI 130 000 KM FIRMI DODIKOVOG SINA “PROINTER “

KCUS NA ČIJEM JE ČELU SEBIJA IZETBEGOVIĆ DODIJELIO POSAO VRIJEDNOSTI 130 000 KM FIRMI DODIKOVOG SINA “PROINTER “

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, po odluci generalne direktorice Sebije Izetbegović, odabrao je za “pružanje usluga održavanja SAP licenci za potrebe KCUS-a” firmu “Prointer ITSS”, koja se povezuje sa porodicom Dodik.

Kako se navodi u dokumentu KCUS-a, koji je u posjedu N1, “Prointer ITSS” d.o.o. Banjaluka izabran je za najpovoljnijeg ponuđača, a ukupna vrijednost okvirnog sporazuma sa PDV-om iznosi 123.786 KM.

Navedeno je da ova odluka stupa na snagu danom donošenja, 8. februar 2022. godine, i u skladu sa zakonskim propisima će biti dostavljena ponuđaču učesniku postupka javne nabavke i objavljena na web stranici KCUS-a.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu pokrenuo je postupak javne nabavke na osnovu Odluke o pokretanju postupka javne nabavke br.58-04-6-60381 od 22.l2.2O2l. godine, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 105.820 KM bez PDV-a. Na osnovu obavještenja o nabavci br. 893-l-2-896-3-697121 od 29.12.202l. godine objavljenog na portalu e-nabavke, Tendersku dokumentaciju za postupak javne nabavke preuzelo je l0 potencijalnih ponuđača, a izmjenu i dopunu Tenderske dokumentacije, objavljenu 17.01. 2022. godine pod brojem 893-l-2-896-g-21/22, preuzelo je sedam potencijalnih ponuđača.

Kako je dalje navedeno u dokumentu, od sedam potencijalnih ponuđača: DD BH Telekom Sarajevo, PROINTER ITSS Banja Luka, EKAPIJA d.o.o., LANACO d.o.o., S CONSALTING d.o.o. Mostar, ROAMNG NETWORKS d.o.o. i INTEH d.o.o, samo je “Prointer”, do vremena naznačenog u Ispravci obavještenja o nabavci od 17. januara 2022. godine, dostavio ponudu.

Javnom otvaranju ponuda nije prisustvovao niko od ponuđača.

Budući da je zadovoljena transparentnost i da je cijena prihvatljive ponude za “Pružanje usluga održavanja SAP licenci za potrebe KCUS-a” u okviru osiguranih sredstava za nabavku, Komisija je dala prijedlog da se donese odluka o lzboru najpovoljnijeg ponuđača i okvirni sporazum dodijeli PROINTER ITSS d.o.o. Banjaluka”.

Prijedlog Komisije je prihvaćen, a generalna direktorica Sebije Izetbegović je potpisala odluku.

Podsjećamo, nakon što su početkom godine donesene sankcije članu Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji zbog povezanosti s njim, “Prointer ITSS” prestao je biti vlasnik ATV-a.

Kompanija “Prointer ITSS” je prošle godine u potpunosti preuzela vlasništvo nad banjalučkom Alternativnom televizijom. Prvo je kupljen udio u ATV-u od „Integra inženjeringa“ i „Grand trade“, a zatim “Prointer” postaje vlasnik i firme „K-2“ audio usluge, koja takođe ima udio u banjalučkoj televiziji.

Međutim, ova godina donosi nove promjene u vlasničkoj strukturi. „Prointer“ je odlučio da u firmu „Infinity media“ prebaci ATV, kao i firmu „K-2“. „Infinity media“ je sada vlasnik 80 posto kapitala ATV-a, dok „K-2“ ima 20 posto, pisao je ranije Capital.

“Infinity media“ je kćerka firma grupacije „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati „Prointer ITSS“, a koja se veže za porodicu Milorada Dodika. On je ranije potvrdio da je njegov sin Igorpovezan sa „Prointerom“.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.

U međuvremenu je, od tada do sada, osnovana „Infinity“ grupacija za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a čiji je direktor Bojan Vujić koji je ranije rukovodio „Prointerom“. U toj grupaciji za sada je oko 16 firmi.

Izvor: narod.ba
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)