Home / Vijesti / Svijet / NJEMAČKA -BONUS OD 200 EURA ZA SVE KOJI ..

NJEMAČKA -BONUS OD 200 EURA ZA SVE KOJI ..

Kako bi smanjili količinu električnog i elektroničkog (EE) otpada koji nastaje u kućanstvima i u gospodarstvu i obuhvaća različite vrste neopasnog i opasnog otpada, njemački političari iz stranke Zeleni žele dati potporu potrošačima za popravak uređaja.

– Kad kupuju proizvode potrošači moraju znati mogu li i kako proizvod popraviti u slučaju kvara.

Financijska subvencija može biti poticaj za popravak oštećenja uređaja po niskoj cijeni i suzdržavanje od kupnje novog – rekla je stručnjakinja za zaštitu potrošača Tabea Rößner (Zeleni) za njemački Bild.

Čelnik zastupničke skupine Zelenih u bavarskom državnom Parlamentu Ludwig Hartmann također poziva na odgovarajuću državnu subvenciju za građane.

– Trebao bi postojati bonus za potrošače kako bi lakše donijeli odluku o popravku oštećenog uređaja, a ne se odmah odlučili na kupnju novog – rekao je Hartmann.

Tijekom rasprave o proračunu u Bavarskoj zastupnička skupina Zelenih već zatražila dva milijuna eura za bonus stanovnicima.

Bavarska bi trebala preuzeti 50 posto troškova popravka. Subvencija bi trebala biti ograničena na 200 eura po stanovniku godišnje.

Bild/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)