Home / Ličnosti / AUSTRALIJA-DJOKOVIĆU ODBILI ULAZAK I DEPORTOVALI NAZAD U EVROPU

AUSTRALIJA-DJOKOVIĆU ODBILI ULAZAK I DEPORTOVALI NAZAD U EVROPU

Zvuči nevjerovatno, ali tek kada je najbolji teniser svijeta krenuo na put odlučili su da se oglase zvaničnici australske Vlade, koji žele da mu zabrane ulazak u zemlju.

Novak Đoković je u utorak poletio ka Melbourneu, a po posljednjim informacijama sletio je u Australiju kada je došlo do problema s vizom.

Zvuči nevjerovatno, ali tek kada je najbolji teniser svijeta krenuo na put odlučili su da se oglase zvaničnici australske Vlade, koji žele da mu zabrane ulazak u zemlju.

„U slučaju nedovoljno dobrih dokaza, onda ga nećemo tretirati drugačije od bilo koga drugog – i vratit će se prvim sljedećim avionom kući“, poručio je ranije premijer Australije.

Nije ostavio nikakvu dilemu.

“Neće biti specijalnih pravila za Novaka Đokovića!”

Oglasila se granična policija i potvrdila deportaciju.

“Australske granične snage će nastaviti da osiguravaju da oni koji dolaze u našu zemlju ispunjavaju sve potrebne uslove za ulazak. Naša kancelarija potvrđuje da gospodin Đoković nije ispunio sve potreben uslove zbog čega mu je odbijena viza za ulazak”, stoji u saopćenju koje možete pročitati ovde.

Poslije sedam sati tokom kojih mu je oduziman i telefon i onemogućen svaki kontakt sa bilo kim, stigla je informacija da je Đokoviću viza odbijena i da neće moći da uđe u Australiju.

Srbijanski teniser je preko advokata podnio žalbu, ali sve informacije govore da su šanse za njeno usvajanje male i da će se u roku od 24 sata izvršiti deportacija i povratak u Evropu.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)