Home / Vijesti / Regija / ALARM U NJEMAČKOJ: Iz Trgovina Se Povlači Proizvod Koji Može Izazvati …

ALARM U NJEMAČKOJ: Iz Trgovina Se Povlači Proizvod Koji Može Izazvati …

Trgovine u Njemačkoj gotovo svaki dan povlače neki proizvod za kojeg se utvrdi kako je štetan za zdravlje. Edeka i Rossman iz svojih trgovina trenutačno povlače tjesteninu koja, prema njihovom priopćenju, između ostalog, može izazvati paralizu, halucinacije i grčeve.

Ako ste nedavno kupovali špagete u Edeki ili Rossmannu, budite oprezni jer se trenutno opozivaju određeni rezanci koji bi mogli uzrokovati halucinacije, paralizu i grčeve – javlja portal jolie.de.

Proizvod koji se povlači su špageti od integralnog brašna robne marke Alnatura s datumom valjanosti do 26. veljače 2023. godine. Ta tjestenina se može kupiti u Edeki i Rossmannu. Svima koji su već kupili tu tjesteninu savjetuje se da je ne konzumiraju i mogu je vratiti u trgovine.

Njemački mediji pišu o povlačenju štetnog proizvoda

Naime, stručnjaci su u navedenoj vrsti tjestenine pronašli opasnu tvar koja čak može dovesti do paralize. Riječ je o tragovima ergot alkaloida, određenih gljiva ergot.

Osim paralize, halucinacija i grčeva, alkaloid ergot koji je pronađen u tjestenini može izazvati nuspojave kao što su:
bol u želucu
mučnina
glavobolja
Kontrakcije mišića
Poremećaji središnjeg živčanog sustava
Kardiovaskularni problemi
Maternično krvarenje

Ako imate ove simptome, trebali biste posjetiti liječnika što je prije moguće.

Nuspojave

Ergot alkaloidi su prirodni aktivni sastojci koji se uglavnom nalaze u gljivicama ergot (Claviceps purpurea).

Medicinski portal “healthandmedicineinfo.com” piše kako ergot alkaloid izaziva sljedeće nuspojave: glavobolja, povraćanje, uz dugotrajno liječenje poremećaja cirkulacije u rukama i nogama do vaskularne opstrukcije i smrti zahvaćene regije, angina pektoris, gastrointestinalne tegobe, gubitak apetita, poremećaji spavanja, nemir, začepljenost nosa, zatvor, spori rad srca, pad krvnog tlaka , Krvožilni problemi, vrtoglavica, svrbež, trnce kao i utrnulost i hladnoća u rukama i nogama, osjećaji tjeskobe, depresije, kožne reakcije, slabost mišića, bolovi u mišićima, grčevi mišića, otkucaji srca koji je prespora ili prebrz (bradikardija, tahikardija), oštećenja srčanih zalistaka, srčani udar, spoticanje srca, poremećaji disanja, edemi , Fibroza, diskinezija, halucinacije, hipotenzija, pospanost, znojenje, suha usta, bol u želucu, grčevi u želucu, osjećaj slabosti, žgaravica, zadržavanje vode u tkivu, promjena težine, nemir, gubitak libida, drhtanje, zujanje u ušima, noćne more, zabluda, nelagodnost gornjeg trbuha slabost izraza, bolne noge, gubitak kose, poremećaji vida, psihoza, nervoza, nekoordinacija, inkontinencija, učestalo mokrenje, blijedost lica, moždani udar, bol u kontrakciji maternice, hipogalaktija i poremećaji ponašanjad

Iz Alnature su također obavijestili kupce o opasnosti za zdravlje proizvoda koji je prema njihovoj objavi već povučen iz trgovina u Njemačkoj. Cijelo priopćenje Alnature može se pročitati OVDJE

Izvor/Fenix magazin

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)