Home / Vijesti / BiH / NSRS-ĆIRILICA ĆE BITI OBAVEZNA TKO SE NE BUDE PRIDRŽAVAO TOGA BIĆE KAŽNJEN U TOKU SJEDNICA NSRS POVODOM TOGA

NSRS-ĆIRILICA ĆE BITI OBAVEZNA TKO SE NE BUDE PRIDRŽAVAO TOGA BIĆE KAŽNJEN U TOKU SJEDNICA NSRS POVODOM TOGA

U toku je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na kojoj se razmatra Prijedlog zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma, po hitnom postupku, piše Oslobođenje.
Prijedlog ovog zakona jedina je tačka dnevnog reda 21. posebne sjednice.
Sjednici prisustvuju predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.
Inicijativa o usvajanju zakona potekla je od člana Predsjedništva BiH iz RS-a Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
– Drago mi je što pripadam političarima koji su kreirali današnji dan “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave” – izjavio je Dodik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
Naveo je da je ponosan što Republika Srpska i Srbija danas, u isti dan, usvajaju ovaj zakon.

– Ovo je istorijski dan – poručio je Dodik.
U Prijedlogu ovog zakona se navodi, između ostalog, da su “kulturne i druge manifestacije koje se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih sredstava obavezne da imaju logo i naziv manifestacije ispisan na ćiriličkom pismu”, a predviđene su i kazne za one koji ne budu pisali ćirilicom i one iznose od 1.000 do 5.000 maraka.

(Oslobodjenje /Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)