Home / Ličnosti / Njemački ministar Spahn najavio da će necijepljenim biti neplaćeno bolovanje ukoliko obole od Covid-19

Njemački ministar Spahn najavio da će necijepljenim biti neplaćeno bolovanje ukoliko obole od Covid-19

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn najavio je ukidanje naknada za bolovanje te besplatnih testova na koronavirus za sve osobe koje se nisu cijepile protiv koronavirusa, piše Kroativ.at

Prema službenim informacijama Njemačka je od početka pandemije koronavirusa pa do sada za bolovanja prouzročena pandemijom isplatila 458 milijuna eura. Sada je ministar zdravstva Jens Spahn odlučio omogućiti svim njemačkim pokrajinama da svaka ima pravo odlučiti hoće li ukinuti ili ne naknadu za bolovanje svim osobama koje nisu cijepljene protiv koronavirusa.

Prva pokrajina koja bi već 15. rujna mogla poduzeti taj korak je Baden-Württemberg. Prema pisanjima njemačkih medija, oni planiraju ukinuti naknadu za bolovanje svim osobama koje završe u karanteni, a da nisu cijepljeni protiv koronavirusa.

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn za Bild.de je izjavio da porezni obveznici financiraju naknade za one koji se nisu cijepili te da on ne vidi razlog zašto bi oni i dalje to trebali činiti za necijepljene osobe.

“Na kraju su porezni obveznici ti koji financiraju naknadu plaće nekome tko se odbija cijepiti. Ne vidim zašto bi ostali i dalje trebali plaćati to što se netko nije odlučio za besplatno cjepivo, iako je to mogao”, rekao je Spahn.

Superradio Minhen -PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)