Home / Vijesti / BiH / DODIKU JE VAŽNO DA SE VIDI S ERDOGANOM-IZ KABINETA TVRDE DA TIME NE KRŠI BOJKOT

DODIKU JE VAŽNO DA SE VIDI S ERDOGANOM-IZ KABINETA TVRDE DA TIME NE KRŠI BOJKOT

Navodno bi članovi Predsjedništva BiH s Erdoganom trebali, između ostalog, razgovarati i o izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, što je Dodiku itekako važno.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u četvrtak stiže u posjetu našoj zemlji, a već u petak bi se trebao sastati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tom sastanku bi, prema nezvaničnim informacijama, trebao prisustvovati i Milorad Dodik, koji skoro mjesec ne učestvuje u radu kolektivnog šefa države.

Navodno bi članovi Predsjedništva BiH s Erdoganom trebali, između ostalog, razgovarati i o izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, što je Dodiku itekako važno.

Od izvora iz Dodikovog kabineta saznajemo kako dolazak u Predsjedništvo na sastanak sa turskim liderom, Dodik ne vidi kao kršenje odluke o tome da do daljnjeg neće učestvovati u radu ove institucije.

Kako je rečeno portalu Raport.ba, ovaj sastanak ne znači nikakvu promjenu u Dodikovom odnosu prema Predsjedništvu BiH, jer se odluke Narodne skupštine RS o bojkotu rada državnih institucija, kako pojašnjavaju, ne odnose na kontakte sa stranim državnicima.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)