Home / Vijesti / BiH / Dodik pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog negiranja genocida

Dodik pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog negiranja genocida

Ovu je informaciju potvrdio sam Dodik, kada je tokom današnje posjete Mostaru komentirao krivičnu prijavu koju je protiv njega podnio načelnik Jablanice Damir Šabanović zbog neangažovanja helikoptera Oružanih snaga (OS) za gašenje požara.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvan je saslušanje u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Ovu je informaciju potvrdio sam Dodik, za Srnu, kada je tokom današnje posjete Mostaru komentirao krivičnu prijavu koju je protiv njega podnio načelnik Jablanice Damir Šabanović zbog neangažovanja helikoptera Oružanih snaga (OS) za gašenje požara.

“Vidite, svako ima pravo na to. Ja mislim da sam ja osoba protiv koje ima postoji krivičnih prijava. Svaki dan nešto novo stigne. Vidim da je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas pristiglo da me saslušaju o navodnom negiranju genocida. Mi jednostavno ne želimo imati strance koji nameću zakone, bez obzira kakvi su sadržaji zakona. Očigledno je da se mi u Bosni i Hercegovini nikada nećemo dogovoriti oko toga. Mi Srbi nismo podanici i ne želimo da imamo strance koji će o tome odlučivati”, rekao je Dodik.

Valentin Inzko nametnuo je zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, a Dodik je u više navrata to negirao, iako je, kada mu je trebalo da dođe na vlast, tvrdio da se u Srebrenici desio genocid.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)