Home / Vijesti / BiH / JEDANA OSOBA SMRTNO STRADALA I VIŠE POVRIJEĐENIH SU EPILOG DANAŠNJEG NEVREMENA U BIHAĆU

JEDANA OSOBA SMRTNO STRADALA I VIŠE POVRIJEĐENIH SU EPILOG DANAŠNJEG NEVREMENA U BIHAĆU

Olujni vjetar i kiša iznenada su se pojavili i u kratko vrijeme izazvali kod građana šok koji mnogi ne pamte…

USK, 1. augusta – Snažno olujno nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je danas  veći dio USK,  te druga mjesta na sjeverozapadu BiH.

Sve se desilo iznenada, u 15-tak minuta, nevrijeme koje je  preraslo u kratkotrajnu  oluju zahvatilo  je Bihać ali i druge dijelove USK. Ubrzo su u  Kantonalnu bolnicu počeli  pristizati povrijeđeni građani  iz skoro svih  dijelova Kantona. Nažalost, jedan od njih iz Bihaća je,  uslijed teških povreda  uzrokovanih snažnim udarom, preminuo. Ljekari i ostalo medicinsko osoblje borilo se za njegov život ali povrede su bile smrtonosne.

Nevrijeme koje je poharalo Krajinu ostavilo je iza sebe  pravi haos. Polomljene  grane, obrušeno drveće, porušeni krovovi, razbacani  stolovi, saobraćaj u potpunom zastoju, nestanak struje u mjestima koji su se posebno našli na udaru. U jednoj od glavnih bihaćkih saobraćajnica vozila su zaustavljena  nakon što je vjetar polomio dijelove ogromnog stabla  kao i dijelove  elektromreže. Intervencijom pripadnika vatrogasne službe stablo je uklonjeno sa ceste. Više informacija u večerašnjem Dnevniku RTV USK…

 

RTVUSK/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)