Home / EU / VELIKA PROMJENA U NJEMAČKOJ: Iz središta gradova “nestaju” nekad najpopularnije robne kuće – evo što dolazi umjesto njih

VELIKA PROMJENA U NJEMAČKOJ: Iz središta gradova “nestaju” nekad najpopularnije robne kuće – evo što dolazi umjesto njih

Lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof su nekad bile najpopularnije robne kuće u središtima njemčkih gradova, no uskoro bi mogle postati povijest.

 

Naime, grupa robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof želi prevladati posljedice pandemije koronavirusa s potpuno promijenjenim konceptom.  Grupa će krajem listopada ove godine  predstaviti novi koncept nazvan “Galeria 2.0”.

Izvršni direktor Miguel Müllenbach ističe kako grupa planira uložiti oko 600 milijuna eura u budućnost tri vrste novih robnih kuća. U budućnosti će postojati tri vrste robnih kuća koje tvrtka naziva “Weltstadthaus”. Do 60 od 131 podružnice u Njemačkoj bi trebale biti potpuno obnovljene, ostale barem djelomično. Prodajna područja pretvaraju se u ponude usluga, na primjer gradske usluge za građane, stanice za e-bicikle ili punionice e-bicikla i električnih automobila Ponudu koju je Galeria Karstadt Kaufhof dosad imala u svojim trgovinama nudit će se putem Interneta.

Kroz model nazvan “Weltstadthaus” namjeravamo otvoriti tri potpuno obnovljene pilot podružnice u Frankfurtu, Kasselu i Kleveu. Na primjer, jedna nova trgovina bi trebala nuditi reginalne proizvode te biti na raspolaganju građanima u uslužnom području. To znači da bi se bicikli i e-bicikli mogli puniti i u garaži. Naravno, postojale bi i punionice za električne automobile. Tradicionalne marke Karstadt i Kaufhof vjerojatno više neće igrati ulogu u novom konceptu. Želimo biti tvrtka s jednom markom – rekao je Müllenbach.

Internetska stranica već radi na konceptu Galeria.de. Stoga se može pretpostaviti da će marke Kaufhof i Karstadt u potpunosti nestati iz unutrašnjosti gradova.

Prošle je godine lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof morao zatvoriti 62 od 172 podružnice diljem Njemačke. Zatvaranje podružnica bilo je dio sporazuma o kolektivnom ugovoru o restrukturiranju između uprave, radničkog vijeća i sindikata Verdi. Preko 5.300 od ukupno 28.000 zaposlenih u Galeria Karstadt Kaufhof izgubilo je posao.

Zbog pandemije koronavirusa tvrtka je izgubila najmanje 1,8 milijardi eura prodaje – rekao je Müllenbach. Vlasnik Galerije René Benko unatoč tome optimističan je u pogledu budućnosti te je rekao kako neće biti daljnjih zatvaranja podružnica./fenix-magazin/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)