Home / EU / Njemačka uvodi nove mjere za sve koji kopnenim putem dolaze iz Hrvatske

Njemačka uvodi nove mjere za sve koji kopnenim putem dolaze iz Hrvatske

ZBOG posebno velikog broja infekcija koronom, njemačka savezna vlada od nedjelje klasificira Tursku, Hrvatsku, Ukrajinu i Armeniju kao područja s visokom incidencijom, uz malo pooštrena pravila ulaska, javljaju njemački mediji.

Institut Robert Koch objavio je to u petak. Odluka ima praktične učinke za putnike koji u Njemačku iz tih zemalja dolaze kopnenim putem. Sa sobom moraju imati negativan test na koronu. Zračni putnici se ionako uglavnom moraju testirati prije polaska.

Njemački su mediji prethodno izvijestili o odluci njemačke vlade da Hrvatsku stavi na crvenu listu, odnosno proglasi rizičnim područjem za zarazu koronavirusom.

Obavezan test za ulazak u Njemačku

“Svatko tko iz Hrvatske uđe u Njemačku morat će ubuduće ponovno biti u karanteni deset dana, ali se toga može riješiti nakon pet dana drugim negativnim testom na koronu. Prvo ispitivanje mora se obaviti najkasnije 48 sati nakon ulaska”, glasilo je pravilo uvedeno prošli tjedan.

Sada je i pri ulasku u zemlju potrebno imati test na koronu.

Zemlje i regije s više od 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika unutar sedam dana (7-dnevna incidencija) klasificirane su kao rizična područja. To je najniža od tri kategorije rizika RKI-ja. Hrvatska je sada u višoj kategoriji prema odluci RKI-ja te je od nedjelje u svrstana među zemlje visokog rizika s lagano pooštrenim pravilima za putovanje.

Index.Hr/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Uznemirujuće :Izraelci zavezali ozlijeđenog Palestinca za džip naprijed i vozili ga kroz naselje

IDF je u međuvremenu potvrdio da se ova situacija doista i dogodila, objašavajući kako je …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)