Home / Vijesti / Indija ima najveći dnevni broj zaraženih u posljednjih šest mjeseci

Indija ima najveći dnevni broj zaraženih u posljednjih šest mjeseci

INDIJA je izvijestila o 81.466 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj u šest mjeseci.

Podaci ministarstva zdravstva pokazali su da je ukupan broj slučajeva narastao na 12.3 milijuna, što Indiju čini trećom najpogođenijom državom nakon SAD-a i Brazila. Broj preminulih popeo se za 469, na 163.396.

U jednoj saveznoj državi je više od 43 tisuće novih slučajeva

Strategija cijepljenja pojačana je zbog novog velikog broja slučajeva zaraze, a mnoge države razmišljaju o uvođenju novih mjera ograničenja za suzbijanje pandemije. Maharashtra, zapadna država koja je do sada najviše pogođena zarazom, izvijestila je danas o 43.183 nova slučaja, što je najveći broj od širenja pandemije u Indiji. Dužnosnici u državi uveli su noćni policijski sat za vikend, ali razmatraju i strože mjere ograničenja, uključujući zatvaranje vjerskih mjesta i ograničavanje putovanja vlakovima.

Indija je početkom prošle godine uvela jedne od najoštrijih mjera zatvaranja, ali ih je popustila u svrhu spašavanja gospodarstva, a broj slučajeva postupno je padao kasnije tijekom godine. Novi val ove godine predstavlja izazov za vladu koja se već borila za provedbu prošlogodišnjih mjera zatvaranja.

Broj slučajeva zaraze porastao je i u saveznim državama Chhattisgarh, Karnataka, Punjab, Kerala, Tamil Nadu, Gujarat i Madhya Pradesh.

Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Njemačka Planira Nove Mjere, Policijski Sat Uvodit Će Se Automatski?

Njemačka vlada planira konkretne mjere nakon promjene zakona o zaštiti od zaraza koji bi saveznim …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)