Home / Ličnosti / BIDEN RUŠI REKORDE ,SVI ODRASLI AMERIKANCI ĆE BITI CIJEPLJENI PROTIV COVID-a 19 DO ..

BIDEN RUŠI REKORDE ,SVI ODRASLI AMERIKANCI ĆE BITI CIJEPLJENI PROTIV COVID-a 19 DO ..

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden izjavio je da će do 19. aprila velika većina odrasle populacije biti vakcinisana, javlja Anadolija.

Sa svim poslom koji smo uradili u proteklih deset sedmica, zadovoljstvo mi je da najavim da će najmanje 90 odsto svih odraslih moći da primi vakcinu do 19. aprila, samo tri sedmice od danas”, rekao je Biden novinarima te dodao da će ostalih deset posto to moći najkasnije do 1. maja.

On je kazao da je naredio svom timu za borbu protiv koronavirusa da osigura da postoji punkt za vakcinaciju ne dalje od pet milja od ijednog odraslog građanina.

Dodatni punktovi

“To ćemo postići tako što ćemo, umjesto na 17.000 mjesta, imati punktove za vakcinaciju na skoro 40.000 mjesta”, kazao je Biden.

Predsjednik SAD-a dodao je da će njegova administracija dodati i još 12 federalnih punktova za vakcinaciju, gdje će se davati vakcine manjinama.

On je ponovio cilj da 200 miliona doza vakcine bude administrirano do kraja njegovih prvih 100 dana od stupanja na dužnost.

Prema njegovim riječima, prvih 100 miliona je dostignuto na 60. dan obavljanja dužnosti, dok će sljedeći cilj biti dostignut za 40 dana.

Rat protiv koronavirusa daleko od pobjede

“Naš posao je daleko od toga da je pri kraju. Rat protiv koronavirusa je daleko od pobjede”, rekao je Biden.

Do sada je više od 145,8 miliona ljudi dobilo prvu dozu vakcine, uključujući i napore prethodne američke administracije.

Sjedinjene Američke Drćžave su najpogođenije pandemijom sa skoro 30,3 miliona slučajeva zaraze i oko 550.000 smrtnih ishoda, pokazali su podaci Univerziteta “Johns Hopkins”.

Sb/PD

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)