Home / EU / NJEMAČKI POLITIČAR UPOZORAVA: Ako Njemačka ostane još 8 do 10 tjedana u „lockdownu“ bit će velikih posljedica

NJEMAČKI POLITIČAR UPOZORAVA: Ako Njemačka ostane još 8 do 10 tjedana u „lockdownu“ bit će velikih posljedica

Šef njemačkog FDP-a Christian Lindner smatra kako produljenje “lockdowna” u Njemačkoj na još od 8 do 10 tjedana,  o kojem je u utorak govorila njemačka kancelarka Angela Merkel, nikako nije dobro.

 

– Smatramo neodgovornom nastaviti s zaključavanjem i mjerama do deset tjedana. Socijalna i ekonomska šteta povećavaju se svakim danom  –  rekao je Lindner u utorak u Berlinu.

Pozvao je saveznu vladu da izradi plan o postupnom izlasku zemlje iz “Lockdowna”.

– Inovativne mjere potrebne su za zaštitu posebno ranjivih skupina. Ne možemo dugo ostati u ovom zatvorenom stanju. Osam do deset tjedana dodatnog zaključavanja nije mogućnost –  upozorio je Lindner.

Obavezno cijepljenje za medicinske sestre, o čemu je govorio bavarski premijer Markus Söder (CSU), šef  FDP -a, smatra vrlo problematičnim iz ustavnih razloga.

Na pitanje ograničenih prava čak i nakon cijepljenja, Lindner je rekao smatra da ljudi koji više ne predstavljaju prijetnju zaraze, moraju moći ponovno ostvariti svoja osnovna prava.

– To nisu privilegije ili posebna prava, već slobode zajamčene našim ustavom – rekao je Linder i istaknuo kako će se on cijepiti čim dođe na red./Fenix-magazin/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)