Home / Vijesti / BiH / CIKOTIĆ ZAPRIJETIO KRAJIŠKIM VLASTIMA

CIKOTIĆ ZAPRIJETIO KRAJIŠKIM VLASTIMA

Zbog protivljenja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a posebno načelnika Konjica i mještana Bradine, migranti iz kampa Lipa najvjerovatnije će ka Bihaću, odnosno kampu Bira, ako je vjerovati izjavama ministra Cikotića
“Vijeće ministara će imati vanrednu sjednicu i mislim da će do 9 sati usvojiti određene zaključke oko upravljanja migrantskom krizom. Vjerujem da će potvrditi ranije odluke, posebno onu koja se odnosi na kamp Bira, koji je procijenjen kao najbolji smještaj dok se Lipa ne pripremi kao trajni kamp pa će se onda Bira zatvoriti”, kazao je Cikotić za FTV.
Cikotić nije isključio mogućnost da USK neće ustupiti Biru za migrante, ali prije ili kasnije ako ne realizuju odluke Vijeća ministara, biće u prilici da svi na svom nivou odgovaraju za ono što su uradili ili nisu uradili.
“Ja se nadam da bi u interesu svih institucija BiH i po građane Bihaća i USK kao i BiH bilo najbolje da se svi vratimo planiranim aktivnostima i donešenim odlukama kako bi imali kompletnu kontrolu nad situacijom. Svi će biti u prilici da na svom nivou odgovaraju za ono što su uradili ili nisu uradili.  Nadam se da će Bira biti najbolji odgovor premijera kantona USK”, kazao je ministar Cikotić za FTV.

 

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)