Home / Vijesti / BiH / Optužnica podignuta protiv Nermina Aleševića koji je prijavio aferu “Potkivanje”

Optužnica podignuta protiv Nermina Aleševića koji je prijavio aferu “Potkivanje”

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu protiv Marka Pandže i Nermina Aleševića.
Kako je saopćeno, optuženom Pandži stavlja se na teret da je počinio kazneno djelo primanja dara i drugih oblika koristi iz članka 217. stavak 2. KZ BIH.

“Optuženom Aleševiću, poznatom iz afere ‘Potkivanje’, stavlja se na teret da je počinio kaznena djela davanja dara i drugih oblika koristi iz članka 218. stavak 2. KZ BIH, kao i neovlašetnog prisluškivanja i tonskog snimanja iz članka 155. stavak 2. KZ RS u sticaju s kaznenim djelom neovlaštenog fotografiranja iz članka 156. stavak 1. KZ RS”, navode iz Tužilaštva BiH.

Ovaj predmet u javnosti i medijima poznat pod nazivom “Potkivanje” izazvao je veliki interes javnosti, a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je predmet formiralo nakon objave audio-video zapisa na internet portalima.

Nakon toga je provedena detaljna istraga te je saslušano više svjedoka, izvršeno niz vještačenja od različitih policijskih agencija i stručnih vještaka te je pribavljen 51 materijalni dokaz.

U ovom predmetu osumnjičeni Alešević Nermin je tražio od glavnog tužitelja da prema njemu ne preduzima kazneno gonjenje (imunitet). Navedeni zahtjev je odbijen. Protiv navedene odluke isti je podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH, koja je odbačena.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Klix/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)