Home / Vijesti / BiH / AFERA RESPIRATORI I DOKAZI KOJI BI MOGLI AKTERE STRPATI IZ REŠETAKA

AFERA RESPIRATORI I DOKAZI KOJI BI MOGLI AKTERE STRPATI IZ REŠETAKA

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite, Fikreta Hodžića, direktora “F.H. Srebrene maline”, i Jelke Miličević, zamjenice premijera Federacije i federalne ministrice finansija.

 

Pravno lice “F.H. Srebrena malina”, te Novalića, Solaka i Hodžića Tužiteljstvo BiH tereti za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi sa djelima “zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo falsifikovanje ili uništavanje”.

Sam slučaj će vjerovatno biti lako dokazati ,ako sud bude nepristran .Naime zbog velike pohlepe i naivnog pristupa počinitelji ovog krivičnog djela su se udružili i organizirali nabavku 100 respiratora bez neke velike mašte otišli su na kinesku stranicu

Alibaba.com. gdje se prodaje sve i svašta sto se proizvodi u republici Kini .

Kad se ukuca tip RESPIRATORA ACM 812 A u search stranice Alibaba.com dobiju se odmah rezultati koji po svojim trenutnim cijenama govore da se u ovoj nabavci neko dobro obogatio i lažnim prikazivanjem cijena te teoškova pokušao izmanipulirati naručioce FBiH .Sudu pored svih materijalnih dokaza ostaje da dokaze da su narucioci Vlada  FBIH i dobavljač Srebrna Malina Doo unaprijed dogovorili sve detalje ove velike prevare i pljačke .

Pogledajte naredne fitografije i sami zaključite o čemu se ovdje radi :

 

 

 

 

 

 

 

Puno domaćih i stranih medija će pratiti ovo sudjenje tako da se nadamo da bi sve moralo biti transparentno.

Iz firme Srebrna Malina d.o.o. Su na početku istrage dostavili nalog za plaćanje koji nema sve elemente naloga koji bi jednostavno bio i zaprimljen u nekoj financijskoj instituciji kao sto je banka pogledajte i sami o čemu se radi :

 

Sve u svemu ljudi koji su otudjili razliku izmedju stvarne i prikazane vrijednosti nabavke su prilično neuko i naivno postupili vjerovatno smatrajući da će i ova nabavka proći neopaženo kao i sve dosadašnje  nabavke u ovoj zemlji koje su ovakvi i slični njima provodili i pljačkali ovu zemlju .

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)