Home / Najave / Emirates ukinuo liniju Dubai – Zagreb za 2021. godinu, otkazani letovi za još tri grada

Emirates ukinuo liniju Dubai – Zagreb za 2021. godinu, otkazani letovi za još tri grada

Emirates, svjetka aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju, otkazala je liniju Dubai – Zagreb za cijelu 2021. godinu, piše Croatian Aviation.

Kompanija je planirala saobraćati na liniji Dubai – Zagreb u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, no zbog globalne pandemije početak prometovanja na ovoj liniji je prvo odgađan, a zatim je u potpunosti otkazan za ovu godinu.

Emirates je zatim ostavio u prodaji svakodnevne letove na ovoj liniji za ljetni red letenja 2021. godine, no i to se sada promijenilo.

Kompanija je otkazala sve letove za Zagreb za iduću godinu, zatvorila kancelariju u zagrebačkoj zračnoj luci i otpustila njene radnike.

Veliki avioni tipa B777-300ER koji su bili svakodnevni u Zagrebu tako se uskoro neće vratiti u glavni grad Hrvatske, što je svakako i finansijski udarac za aerodrom s obzirom na prihode koje je ostvarivao svakodnevnim slijetanjem aviona ove kompanije.

Dolazak ove aviokompanije u Zagreb bio je pravi uspjeh menadžmenta zagrebačke zračne luke, no njeno potpuno povlačenje svakako se može smatrati neuspjehom, piše CA.

Emirates je svakodnevno povezivao Zagreb s ostatkom svijeta, nudeći odličnu uslugu putnicima na svojim letovima na kojima je prometovao moderno opremljenim avionima. Odlazak ove aviokompanije svojevrsni je korak nazad za Zračnu luku Zagreb.

Emirates je uz liniju Dubai – Zagreb za 2021. godinu otkazao i sljedeće linije: Dubai – Edinburgh, Dubai – Porto i Dubai – St. Petersburg./Biznis.ba/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)