Home / Vijesti / Regija / ONOG KOGA OTKRIJU ČEKA KAZNA I DO 2.000 EURA: Pri povratku u Njemačku pojedinci pokušavaju izbjeći karantenu

ONOG KOGA OTKRIJU ČEKA KAZNA I DO 2.000 EURA: Pri povratku u Njemačku pojedinci pokušavaju izbjeći karantenu

U Njemačkoj je sve veći broj inficiranih koronavirusom, izjava je njemačkog saveznog ministra zdravstva Jens Spahn (CDU) koju su u utorak prenijeli njemački mediji. 

Njemačka je svoje građane upozorila na opasnost putovanja u većinu susjednih zemalja zbog velikog broja zaraza Covidom-19. Trenutačno je na snazi upozorenje za nizozemska turistička odredišta koja su posebno popularna među građanima iz zapadne Njemačke.

No, njemačka policija upozorava kako je teško kontrolirati i turiste koji se vraćaju u Njemačku te kako pri povratku mnogi pokušavaju raznim trikovima zaobići obvezu karantene.
Njemački RTl.de otkriva neke trikove kojima pojedinci, koji se vraćaju u Njemačku, pokušavaju izbjeći karantenu.
Turisti trikovima pokušavaju zaobići karantenu

načina je da rezerviraju smještaj u području koje nije označeno rizičnim, isprintaju potvrdu te odmah potom otkažu rezervaciju. Pri povratku, predoče tu potvrdu i problem “riješen”.

-No, ako vas otkriju u ovom pokušaju prijevare, čeka vas novčana kazna do 2.000 eura, piše RTL.de.

Povratnici iz Hrvatske također pokušavaju izbjeći samoizolaciju. Za takve prenosimo upozorenje iz njemačkih medija kako u slučaju da budu otkriveni, mogu očekivati veliku kaznu. A ona ovisi o tome jesu li bili zaraženi te jesu li pritom još koga zarazili.

Ljudi se obično pitaju kako mogu biti otkriveni kada Njemačka nema takve urede ni takve službe. No, primjeri iz Austrije, kada je jedna Hrvatica iz BiH išla slati novac Wester Unionom, pokazuje kako i svaki unos podataka u kompjutor pošte ili policije može otkriti datum nečijeg povratka u zemlju te je li poštivao obvezu o karanteni.

Njemačko Savezno ministarstvo zdravstva podsjeća kako je svatko tko se vraća s rizičnog područja dužan odmah nakon povratka prijaviti se nadležnom zdravstvenom odjelu i tamo pružiti informacije o mogućim simptomima i testu.

Fenix-magazin/MD

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)