Home / Vijesti / BiH / SIPA UHAPSILA ASIMA KAMBERA ZBOG ..

SIPA UHAPSILA ASIMA KAMBERA ZBOG ..

Pripadnici SIPA-e uhapsili su danas Asima Kambera po naredbi Tužilaštva BiH. Uhapšen je nakon kriminalističke obrade u prostorijama ove agencije zbog nezakonitih radnji.

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, rekao je da su u Istočnom Sarajevu uhapšene dvije osobe, među kojima su i Kamber i još jedna osoba Sanskom Mostu, piše “Dnevni avaz”.

Ova istraga Tužilaštva BiH usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine. Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta. Jutros je SIPA po naredbi Tužilaštva pretresla nekoliko lokacija u Sanskom Mostu i izuzela određenu dokumentaciju.

Već smo objavili da je SIPA tokom akcije privela i Kamberovog saradnika koji je prijetio novinarima. On je ovom prilikom rekao: “Snimajte. Ali, imat ćete posla kada se ja vratim. To je moja izjava.”

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)