Home / Vijesti / BiH / SIPA UHAPSILA ASIMA KAMBERA ZBOG ..

SIPA UHAPSILA ASIMA KAMBERA ZBOG ..

Pripadnici SIPA-e uhapsili su danas Asima Kambera po naredbi Tužilaštva BiH. Uhapšen je nakon kriminalističke obrade u prostorijama ove agencije zbog nezakonitih radnji.

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, rekao je da su u Istočnom Sarajevu uhapšene dvije osobe, među kojima su i Kamber i još jedna osoba Sanskom Mostu, piše “Dnevni avaz”.

Ova istraga Tužilaštva BiH usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine. Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta. Jutros je SIPA po naredbi Tužilaštva pretresla nekoliko lokacija u Sanskom Mostu i izuzela određenu dokumentaciju.

Već smo objavili da je SIPA tokom akcije privela i Kamberovog saradnika koji je prijetio novinarima. On je ovom prilikom rekao: “Snimajte. Ali, imat ćete posla kada se ja vratim. To je moja izjava.”

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

SLOVENIJA OD RS POTRAŽUJE 90 MILIONA MARAKA, ZA SVAKI DAN KAŠNJENJA ….

Do pokretanja arbitražnog spora došlo je nakon što je “HES Vrbas”, koji je trebalo da …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)