Home / Vijesti / Svijet / NEOČEKIVANO -Boris Johnson se povlači sa mjesta premijera ,razlog je …

NEOČEKIVANO -Boris Johnson se povlači sa mjesta premijera ,razlog je …

Nakon što je krajem aprila otpušten iz bolnice, nekoliko dana se odmarao prije nego što se vratio u “Downing Street” kako bi ponovno preuzeo kontrolu.

Downing Street danas je bio prisiljen negirati vanrednu tvrdnju da Boris Johnson planira odustati od premijerske pozicije za šest mjeseci zbog svog zdravstvenog stanja, što je tvrdio njegov svekar Dominic Cummings, prenosi “Daily Mail”.

On je tvrdio da premijer još pati od dugotrajnih štetnih učinaka koronavirusa.

Johnson je proveo tri noći na intenzivnoj njezi u londonskoj bolnici “St. Thomas” primajući liječenje kisikom, a Dominic Raab, britanski ministar vanjskih poslova, preuzeo je privremenu nagradu dok zabrinuti narod čeka vijesti.

Molitve i dobre želje pružale su se širom svijeta, a medicinske sestre britanskog zdravstvenog sistema molile su se za njegov oporavak.

Nakon što je krajem aprila otpušten iz bolnice, nekoliko dana se odmarao prije nego što se vratio u “Downing Street” kako bi ponovno preuzeo kontrolu.

Od povratka je pokazivao povećan interes za vlastitu kondiciju i naciju.

Prošli mjesec otkrio je da je izgubio više od kamena u težini od straha od koronavirusa, dok je molio Britis da mu se pridruži kako bi se pripremio ovog ljeta kako bi spriječio najgore bolesti.

Gojaznost je označena kao glavni faktor rizika za koronavirus, a istraživači su otkrili da pretili ljudi imaju 37 posto veći rizik od umiranja od njega. Svaki četvrti Britanac je pretio.

Premijer je, poučen svojim iskustvom, pozvao pretile Britance da izgube kilograme.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)