Home / Vijesti / BiH / Sebija ne da Općoj bolnici praznu Vaskularnu kliniku: To je naše vlasništvo

Sebija ne da Općoj bolnici praznu Vaskularnu kliniku: To je naše vlasništvo

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović danas se federalnom ministru zdravstva Vjekoslavu Mandiću očitovala o zahtjevu Ministarstva zdravstva KS da se prazna Klinika za vaskularnu hirurgiju KCUS-a dodjeli Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u svrhu korištenja kao privremenog izolatorija za smještaj pacijenata oboljelih od COVID-19, piše PRESS.

Obavještavamo Vas da navedeni prostor nije slobodan i samim tim zahtjevu se nije u mogućnosti udovoljiti“, napisala je dr. Izetbegović u izjašnjenju.

Generalna direktorica KCUS-a navela je četiri razloga zbog kojih nije moguće udovoljiti zahtjevu:

  1. KCUS je shodno Zemljišnoknjižnim izvadcima broj: 10947; 10948; 10949; 10950 i 10951 upisan u odjeljku B – Vlasnički list sa pravom raspolaganja.
  2. Klinika za plućne bolesti i tuberkulozu je privremeno izmještena sa lokaliteta Podhrastovi u prostor u zgradi Hirurgija, iz razloga ustupanja prostora na lokalitetu Podhrastovi za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-19.
  3. Obzirom na pogoršanje situacije sa COVID-19, odnosno na povećanje broja pacijenata u izolatoriju “Podhrastovi”, kao i neizvjesnosti trajanja ovakve situacije u kojoj nije moguće u bližem vremenskom period planirati vraćanje Klinike na lokalitet “Podhrastovi”, Krizni štab KCUS-a je dana 06.07.2020.godine morao pristupiti obezbjeđenju dovoljnih kapaciteta i nesmetanom pružanju usluga pacijentima ove Klinike, za što je kao najadekvatniji prostor predložen prostor u kojem je bila smještena bivša Klinika za vaskularnu hirurgiju KCUS-a.

PRESS

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)