Home / Vijesti / BiH / Na putu za Hrvatsku Samoizolacija ili ne – Dan D za bh. građane

Na putu za Hrvatsku Samoizolacija ili ne – Dan D za bh. građane

Najkasnije danas bi se trebala obavijestiti javnost vezano za ponovno uvođenje 14-dnevne samoizolacije za sve one koji u Hrvatsku ulaze iz Srbije i BiH, ali konačna odluka o tome još nije donesena.

Nacionalni stožer Republike Hrvatske kreće prema uvođenju obvezne samoizolacije za osobe koje dolaze iz Srbije i BiH, okupljanja će se ograničiti na sto osoba, a maske će biti obvezne u svim zatvorenim prostorima, piše Jutarnji list. Ovo su mjere o kojima se u srijedu, neslužbeno doznaju, razgovaralo na sastanku Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Mjere bi se trebale uvoditi postupno, a ne “preko koljena”, kažu sugovornici ovog lista. Naime, broj oboljelih u Hrvatskoj u protekla 24 sata je 53, što u Stožeru smatraju relativno dobrom brojkom, a ovisno o njezinu kretanju donosit će se mjere. Kako doznaju, najkasnije danas bi se trebala obavijestiti javnost vezano za ponovno uvođenje 14-dnevne samoizolacije za sve one koji u Hrvatsku ulaze iz Srbije i BiH, ali konačna odluka o tome još nije donesena. Kako pišu odluka će biti najavljena nekoliko dana prije stupanja na snagu, prije svega zbog hrvatskih državljana u tim zemljama, kako bi se na vrijeme mogli vratiti u zemlju a da ne moraju u izolaciju. Epidemiološka situacija u Srbiji i BiH sve je lošija. U Beogradu su u srijedu objavili da je u posljednja 24 sata u Srbiji evidentirano novih 357 pozitivnih, a jedna je osoba preminula. U BiH je također jedna osoba preminula, a 244 je novozaraženih. Zbog takvih podataka mnoge europske zemlje još su prije tjedan dana građanima BiH i Srbije odredile da pri ulasku na njihov teritorij moraju u 14-dnevnu karantenu. Sjeverna Makedonija je u srijedu donijela odluku da svi građani Srbije, BiH i Crne Gore za ulazak u tu zemlju moraju priložiti PCR test ne stariji od 72 sata. Austrija je nedavno za državljane Kosova, Srbije, S. Makedonije, BiH, Albanije i Crne Gore uvela karantenu pri ulasku na svoj teritorij./bljesak info/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)