Home / Vijesti / BiH / VIJEĆE MINISTARA BIH: POSLOVNIM LJUDIMA I PORODICAMA UMRLIH KOJI NISU NAŠI DRŽAVLJANI OMOGUĆEN ULAZAK U BIH

VIJEĆE MINISTARA BIH: POSLOVNIM LJUDIMA I PORODICAMA UMRLIH KOJI NISU NAŠI DRŽAVLJANI OMOGUĆEN ULAZAK U BIH

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, čime se uz ispunjavanje određenih uslova poslovnim ljudima omogućava ulazak, kao i porodicama umrlih radi prisustva ukopu…

SARAJEVO, 21. maja – Odluku o dopunama Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu donesena je na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH i omogućavaju ulazak i boravak strancu koji u Bosnu i Hercegovinu ulazi zbog poslovnih obaveza.

“Uslov je da posjeduje pozivno pismo pravnog lica iz Bosne i Hercegovine koje ga angažuje u BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOB-2 ovlaštene laboratorije, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska”, stoji u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Odredbe o zabrani ulaska iz člana 2. ove odluke ne primjenjuju se na državljane Bosne i Hercegovine koje imaju dvojno državljanstvo te oni mogu ući u Bosnu i Hercegovinu sa ličnom kartom izdatom od strane nadležnog tijela Bosne i Hercegovine, bez obzira na način ulaska u drugu državu iz koje se vraćaju.

“Istovremeno je omogućen boravak u BiH strancima, članovima uže porodice (bračni partner, roditelji, djeca, braća i sestre) umrle osobe radi prisustva njenom ukopu, najviše 72 časa od trenutka ulaska u BiH, ne računajući eventualni period izolacije, pod uslovom da posjeduju dokaze o smrti i srodstvu sa umrlom osobom”, navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u “Službenom glasniku BiH”. U okviru preventivnih mjera za sprječavanje širenja korona virusa, u Bosni i Hercegovini je jutros stupila na snagu zabrana ulaska strancima.

Podsjećamo, na bh. graničnim prijelazima je 25. marta počela primjena odluke Vijeća ministara BiH o zabrani ulaska strancima, kako bi se suzbile posljedice pandemije koronavirusa. Od 30. marta zatvorena su četiri aerodroma u BiH za putnički saobraćaj./rtvusk/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

JULIAN ASSANGE OPSESIVNO GLEDA VIDEO SAMOUBISTVA RATNOG ZLOČINCA PRALJKA ;OVO TVRDI NJEGOVA DOKTORICA

Prema riječima doktorice Crosby, Assange je istaknuo da je analizirao izraz lica Praljka u trenutku …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)