Home / Ličnosti / Napisao pismo Papi u Vatikan : Vi ste generalštab svjetskog nacizma. Ukoliko griješim , ispravite me

Napisao pismo Papi u Vatikan : Vi ste generalštab svjetskog nacizma. Ukoliko griješim , ispravite me

Danijel Senkić

Tuzla, Bosna i Hercegovina

Papi Franji

Putem Apostolske nuncijature u BiH

Predmet: Zahtjev za brisanje iz Knjige krštenih – Testimonium baptismi .-

Uvaženi Papa Franjo.

Zovem se Danijel Senkić, rođen sam 29.05.1975. godine u Siegenu u Njemačkoj od oca Katolika i majke Pravoslavke. Kršten sam u Đakovu u Hrvatskoj 23.12.1975. godine u Crkvi Svih svetih, te sam upisan u Testimonium baptismi svezak XI, za godinu 1975., strana 54, broj 225. Krstio me župnik Ivan Janeš a krštenju je kumovao Antun Vrdoljak

Obraćam Vam se putem Apostolske nuncijature u BiH samo sa jednim zahtjevom – tražim da me brišete iz Testimonium baptismi, obzirom da sam kršten sa 7 mjeseci starosti i tada mi niko nije mogao objasniti da tim činom postajem Ustaša i Nacista.

Naravno, niko tada nije mogao ni sanjati da ću skoro 45 godina nakon krštenja biti i zvanično svrstan u kategoriju „Ustaša“. Danas, Katolička crkva u BiH i politika iza koje Crkva stoji, svako suprotstavljanje nacizmu i fašizmu zvanično ocjenjuju suprotstavljanjem Crkvi i napad na sve Hrvate Katolike.

Ako ne znate, u organizaciji Vaše Crkve, u Sarajevu koje je bilo jedna od najvećih žrtvi nacizma, 16.05.2020. godine u Katedrali Srca Isusova održat će se Sveta misa za nacističke zločince koji su izginuli u austrijskom Blajburgu u sukobu sa snagama antifašističke osovine. Stav Vaše Crkve je da je svako suprotstavljanje ovoj mračnoj misi udar na Crkvu, koje sam i ja, sve do sada, bio nametnuti član.

Mene su učili onome što je propovjedao Isus Krist i cijeli život se trudim živjeti po tim načelima. Živim u zemlji gdje komšija desno upravo posti sveti mjesec Ramazan, a komšija lijevo je prije nekoliko dana proslavio Krsnu slavu Đurđevdan. Isus Krist reče: „Ljubi bližnjeg svoga kao samoga sebe“. E pa, Papa, ja bližnjih nemam. Đavolja crkva u BiH na čelu sa osvjedočenim nacistom kardinalom Vinkom Puljićem sigurno mi neće promjeniti mišljanje, jer nisam dio njegovog stada ovaca, nego stada Isusa Krista. Ne slušam riječi đavoljeg kardinala, nego predano čitam Bibliju. I tu je razlika između mene i velikog nepismenog stada, koje se bez problema sa čobanom Puljićem okrenulo sotoni a ne Isusu Kristu.

Vjeru gradimo u sebi, a ne u religijskoj zajednici. Posebno ne u religijskoj zajednici koja slavi nacističke zločine, koja je riješena da pod svaku cijenu u narednu subotu u sred Sarajeva pljune na žrtve Maksa Luburića, ustaškog komandanta okupiranog Šehera, grada u kojem je samo nekoliko dana pred oslobođenje pobio preko 700 građana koji nisu željeli u stado sa Vašom Crkvom i crkvenim namještenicima u Sarajevu. Vinko Puljić, taj đavolji kardinal, uz svoje političke pulene na čelu sa bivšim komunističkim udbašom Draganom Čovićem, želi pod svaku cijenu da u stradalom Sarajevu oživi nacizam, ustaštvo i Maksa Luburića. Ja dio tog satanističkog crkvenog sadizma ne želim da budem.

Obzirom da je vaša Ambasada u BiH upoznata sa svim dešavanjima, što implicira na činjenicu da ste i Vi upoznati sa ovim religijskim divljaštvom, smatram da cijela Katolička crkva na čelu sa Vama stoji iza ovoga, te da ste generalštab svjetskog nacizma. Ukoliko griješim, ispravite me.

Stoga tražim da me izopćite i izbrišete iz svih dokumenata i arhiva koje se nalaze u Crkvi, kako bih se mirne savjesti oprao pred Bogom i dušu spasio od sotonističkog zla koje zagovara đavolji kardinal Vinko Puljić.

Hvala Vam unaprijed!

Danijel Senkić s.r.

IZVOR: postar.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)